Bull terrier bijt kind (2) in gezicht

Happyfun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bull terrier heeft gisterochtend rond tien voor twaalf een kind van twee in het gezicht gebeten. Dat gebeurde op de weekmarkt in Putte.

Het kind moest hevig bloedend naar ziekenhuis Lievensberg. De politie nam de hond in beslag en maakte tegen de eigenaar proces-verbaal op.
De hond beet toen het kind 'm wilde aaien. Volgens een woordvoerder van de politie ontstonden op de weekmarkt chaotische taferelen. De marktkooplieden reageerden erg emotioneel op het voorval. Temeer toen ze de indruk kregen dat de eigenaar, er met zijn hond vandoor wilde gaan. "Hij kreeg de nodige verwensingen naar zijn hoofd."
De politie heeft echter begrepen dat de man zijn hond alleen maar in zijn auto wilde opbergen omdat hem dat gezien de omstandigheden beter leek.
Omdat het kind hevig bloedde, besloten de kooplieden de ambulance niet af te wachten en reden zelf met de peuter naar ziekenhuis Lievensberg. "Er is geen sprake van levensgevaar, wel is plastische chirurgie nodig. Het kind moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven", zegt een woordvoerder van de politie. De hond beet de tweejarige vol in het gezicht.

Volgens de politiewoordvoerder staat de bull terrier niet als agressief bekend. "De naam wordt snel verward met pitbull. Maar de bull terrier is voor zover bekend van oorsprong geen agressief ras." Wat er met het beest gebeurt, is aan de officier van justitie. De eigenaar moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.