Enquête van het COC gemanipuleerd

Homobelangenorganisatie COC zit met een opiniepeiling op de eigen website in zijn maag. In de enquîte wordt gevraagd of trouwambtenaren mogen weigeren een homohuwelijk te sluiten. Driekwart van de 2300 personen die hebben gereageerd vindt van wel.

Volgens een woordvoerder het COC is de stemming gemanipuleerd. ,,Tot het weekeinde reageerden ruim 600 mensen. Op dat moment wees driekwart weigerachtige trouwambtenaren af.'' De laatste dagen zijn er 1600 reacties bijgekomen. De stemverhouding is nu omgedraaid. ,,Het lijkt een georganiseerde actie van een bevolkingsgroep die vindt dat trouwambtenaren een homohuwelijk best mogen weigeren'', aldus de woordvoerder.

Het COC gaat niet uitzoeken waar de hausse aan nieuwe reacties vandaan komt. ,,We hebben besloten de enquête op onze website te beëindigen.''

Het COC inventariseert momenteel in heel Nederland welke ambtenaren van de burgelijke stand twee mensen van hetzelfde geslacht niet in de echt willen verbinden. De gemeente Leeuwarden wil om die reden het contract van een trouwambtenaar niet verlengen.