Celtic wint gemakkelijk van Ajax

coelho had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Schotse ploeg Celtic heeft gisteren gemakkelijk van Ajax gewonnen in de 3e voorronde van de Championsleague.

De ploeg uit Glasgow stond al na 25 minuten voor met 0-2. Ajax maakte voor rust nog de aansluittreffer, maar na rust werd de dominantie van de schotten met een derde doelpunt snel duidelijk. Eindstand 1-3.

Gedurende de wedstrijd bleek dat de jonge, onervaren ploeg die Ajax dit jaar vertegenwoordigd internationaal te licht zijn om hoge ogen te kunnen gooien. Het is nu dus te hopen voor Adriaanse en zijn team dat gedurende het seizoen de nieuwe aankopen, en de talenten die er al zijn, kunnen worden samengesmeed tot een degelijk team.

Al bijna meteen na het startsignaal van Lopez Nieto lag de bal al in het Ajax doel, nadat Fred Grim een hoge bal verkeerd wegranselde, recht in de voeten van Bobby Petta, die zijn international doorbraak spoedig mag verwachten. De Nederlander in Schotse dienst rondde de plotselinge mogenlijkheid kalm af met een hard schot in het dak van het doel.

Nog voor het halve uur om was lag de bal ten tweede male achter Grim. Na knullig balverlies op het middenveld werd de bal breed in de loop van Agathe, die de Ajax doelman kansloos liet met een schuiver in de lange hoek.

Er gloorde nog even hoop voor de Amsterdammers door een treffer van Arveladze vlak voor rust, maar daarmee was de aanvallende koek ook op.

na rust controleerde Celtic de wedstrijd zonder zich overmatig te moeten inspannen, en de 1-3 was een schoonheid van een kopbal van Sutton, die de bal via de lat in het doel hamerde.

De return lijkt een verplicht nummer te gaan worden, ondanks dat beide coaches aangaven dat het natuurlijk wel altijd nog kan (maar dat leek ook meer voor de vorm gezegd dan om een andere reden).