Burgemeester wil 'wet-T-shirt games' verbieden

Burgemeester Fons Tans van de Limburgse gemeente Arcen en Velden heeft geprobeerd in Arcen een wet-T-shirt- en een boxershortwedstrijd te verbieden. Dat is hem niet gelukt. Tans hoopt via een gesprek met Arcense horecaondernemers dat het dorp voortaan verschoond blijft van "dit soort aanstootgevende activiteiten'.

Vrouwen die hun borsten in doorweekte T-shirts tonen, horen niet in Arcen. Net zomin als mannen die zichzelf enkel in een boxershort tentoonstellen. Dat is tenminste de mening van burgemeester Fons Tans van Arcen en Velden, die met pijn in het hart moest toestaan dat er de afgelopen tijd in zijn dorp zowel een "smakeloze' wet-T-shirtwedstrijd als een "aanstootgevende' boxershortwedstrijd was.
De mannen in boxershorts waren gisteravond in café Harmonie aan de Maasstraat te bewonderen. De natte T-shirts precies twee weken eerder. "Ik heb geprobeerd een juridische grond te vinden om deze aanstootgevende wedstrijden te verbieden. Maar helaas, dat lukte me niet', zegt Tans met enige spijt in zijn stem. "Ik ben daarom persoonlijk naar de café-eigenaar gestapt om te zeggen dat we in Arcen niet gediend zijn van dit soort activiteiten.'

Als het aan Tans had gelegen, waren deze "risicovolle activiteiten' nooit in het centrum van Arcen te zien geweest. "Ik vind dit heel erg op het randje. Bijzonder smakeloos. Je weet niet wat je losmaakt. Ik ga binnenkort dan ook met de plaatselijk horeca praten om dit soort dingen te voorkomen. Zoiets kan escaleren, omdat deze zaken bepaalde reacties zouden kunnen uitlokken. Zeker als er veel bier bij gedronken wordt.