FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 maart 2001

Hondenshow op internet

De Britse hondeliefhebbers die teleurgesteld zijn over het uistellen van de oer-Britse hondenshow “Crufts” krijgen een schamele troost. Komend weekeinde wordt er op internet een alternatieve show georganiseerd.

Crufts, een jaarlijkse meerdaagse hondenshow die meer dan een eeuw bestaat, zou eigenlijk komend weekeinde plaatsvinden. Wegens de uitbraak van mond- en klauwzeer is deze echter uitgesteld tot het laatste weekeinde van mei.

Om de teleurgestelde hondenliefhebbers te troosten worden ze uitgenodigd foto`s van hun honden op te sturen naar de website. De jury buigt zich zaterdag en zondag over de foto's. Meer dan vijfhonderd fokkers stuurden een plaatje van hun mooiste viervoeters in.

Kinderen gebruiken actief bankrekeningen

Niet alleen speelgoed, televisie, Donald Duck en computer behoren tot het domein van jonge kinderen, ook bankrekeningen. Een op de vijf kinderen tussen de 6 en 12 jaar heeft een eigen betaalrekening, terwijl 60 procent van hen een spaarrekening op zijn naam heeft.

Onderzoeksbureau Carat Nederland maakte zaterdag eveneens bekend dat deze groep kinderen, die samen 8,4 procent van de Nederlandse bevolking uitmaakt, in 1999 f 406 miljoen gulden te besteden had. Verder hebben kinderen volgens het onderzoeksrapport 'Focus on Kids', over onder meer trends, mediavoorkeuren en bestedingen van kinderen, veel invloed op wat hun ouders zoal in huis halen.

Hun vrije tijd verdelen deze kinderen voornamelijk tussen de televisie en de computer. Het merendeel (64 procent) gebruikt de computer om spelletjes te spelen. Slechts 8 procent zit achter het apparaat om iets voor school te doen.

Zes- tot twaalfjarigen keken in 2000 per week bijna twee uur en drie kwartier televisie (105 minuten), even lang als in 1999. Het liefst kijken de kids aan het einde van de middag en 's avonds. Op zaterdag zitten ze langer en later voor de buis dan op andere dagen.

In de top-10 van best bekeken programma's staan vijf producties van de publieke omroepen, waaronder de intocht van Sinterklaas, het Jeugdjournaal en het Songfestival. SBS6 zond de nummer één uit, Domino Day 2000. Goede tijden, Slechte tijden eindigde wat betreft de kijkertjes op de achtste plaats.

Nederlandse kinderen van 6 tot 12 jaar oud, blijven als televisiekijkertjes ver achter bij hun leeftijdgenoten uit Australië (150 min.), de Verenigde Staten (162 min.), Italië (165 min.) en Groot Brittannië (167 min.).

Bij de gedrukte media voor kinderen, steekt Donald Duck met kop en schouders boven de rest uit. 35 procent van de kids weet de klassieker te vinden. Het blad Tsjakka staat op de tweede plaats met 14 procent.

Gary Barlow rijker dan Robbie Williams

Ook al is zijn solocarrière compleet mislukt en heeft zijn platenmaatschappij hem gedumpt, Gary Barlow is nog steeds veel rijker dan zijn voormalige Take That-collega Robbie Williams.

Gary staat op de vijftiende plaats op een lijst van jonge Britse rijken, zes plaatsen hoger dan Robbie. Barlow, die veel van de songs van het enorm succesvolle Take That schreef, is ongeveer 70 miljoen gulden waard, terwijl superster Robbie Williams het moet doen 'slechts' zo'n 52,5 miljoen gulden.

Williams, zanger van onder meer 'Rock DJ', zou in de war en gefrustreerd zijn door de enorme financiële kloof tussen hem en Barlow. Na zijn vertrek uit Take That in 1995 noemde Robbie Gary "dom, egoïstisch, stom en hebberig".

Een vriend van Williams voegt daaraan toe: "Het irriteert hem dat Gary een veel grotere persoonlijke rijkdom geniet". Barlow, grijnzend: "Ik vraag me af of de bron van die gevoelens soms van financiële aard is. Is het omdat ik zes keer zoveel heb verdiend als de rest van Take That?"

Kindermisbruiker moet loterijprijs weggeven

Een man die in 1989 een loterijprijs van 2,7 miljoen dollar (6,3 miljoen gulden) won, moet deze grotendeels aan een tiener geven die hij in 1992 misbruikte toen het meisje zes jaar oud was. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse staat Missouri bepaald.

De 51-jarige Thomas Bisso erkende in 1994 schuld aan het misbruik en zat daarvoor 120 dagen in de gevangenis. De tiener en haar moeder eisten in 1999 een schadevergoeding van de dader, omdat het meisje psychische schade had opgelopen door het zedenmisdrijf. De rechter stelde maandag dat Bisso het meisje 2,5 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen, zei een van de advocaten van het meisje donderdag. De resterende acht uitbetalingen van de Loterij van Missouri zullen direct naar het slachtoffer gaan.

Boeddhisten tegen boeddhabars

Restaurants, cafés, disco's en andere niet-religieuze plaatsen van samenkomst in Singapore mogen niet langer de woorden 'boeddha' en 'zen' in hun naam gebruiken. Dat vindt althans de belangrijkste organisatie van boeddhisten in het land. Ook de Falun Boeddha Beweging, de Singaporese afdeling van de Chinese meditatiebeweging Falun Gong, moet het woord boeddha uit haar naam schrappen.

"Het is misbruik van de naam van Boeddha," zei Mah Guan Lim van de officiële Boeddhistenfederatie Singapore. Tal van winkels en uitgaansgelegenheden in Singapore hebben zich de afgelopen tijd met de naam boeddha getooid. De eigenaar van de populaire Boeddhabar is onlangs gezwicht voor de protesten van de boeddhisten en veranderde de naam van zijn café in Siam Supper Club. We willen de mensen niet voor het hoofd stoten, zei hij. Ook heeft hij alle boeddhabeelden uit de bar verwijderd.

De Falun Boeddha Beweging weigert haar naam aan te passen. Volgens woordvoerder Tian Moon Toon volgen de aanhangers van de groep de boeddhistische leer. Volgens Mah niet. Zij hebben niets met ons van doen.

Vrouw doodgeschoten in woning

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een schietpartij in een woning in Amsterdam-Zuidoost is vrijdagavond een vrouw om het leven gekomen. De vermoedelijke dader is nog spoorloos. De precieze toedracht is nog niet bekend, maar de politie denkt dat het motief te maken heeft met problemen in de relationele sfeer.

Ook bij een schietpartij aan de Bosdreef in Rotterdam-Kralingen is vrijdagavond een dode gevallen. De politie kon tegen 23.00 uur nog niets zeggen over de toedracht of de identiteit van het slachtoffer.

Dode bij brand op woonboot

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een brand op een woonboot in Amsterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 70-jarige man overleden. Zijn 51-jarige vrouw is met brandwonden aan armen en benen in het ziekenhuis opgenomen.

Toen politie en brandweer arriveerden vertelde de buiten staande vrouw dat haar man nog op het schip was. Een buurman en de zoon van het echtpaar waren er niet in geslaagd de oude man uit het brandende woonschip te redden, verklaarde zij volgens de politie. Het slachtoffer werd echter levenloos in het water aangetroffen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

U2-kaarten in no-time uitverkocht

Calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voorverkoop voor het U2 concert op 31 Juli in Utrecht was vandaag al snel voorbij. Binnen vijf minuten waren alle kaarten voor het concert uitverkocht. De geruchten over extra concerten werden dan ook snel waarheid. Deze extra concerten op woensdag 1 en vrijdag 3 augustus waren waren ieder binnen tien munten uitverkocht. Meer extra concerten zijn voorlopig niet te verwachten.

De concerten in Engeland gingen gisteren al in de voorverkoop en ook daar was de vraag groter dan het aanbod. De oorspronkelijk drie concerten zijn uitgebreid naar 8.

Downtime FOK! en FOK!forum

Vannacht, vanmorgen en vanmiddag is FOK! grotendeels down geweest. Dit vanwege een gecrashte mysql server.
Ik heb zelf geen root access tot de server, wat nodig is om mysql de nodige herstart te geven, en heb dus een tijdelijke oplossing uitgevoerd door de site te laten verbinden met de andere mysql server. Hierdoor is in ieder geval de frontpage weer beschikbaar.

Om het forum beschikbaar te maken zal ik eerst in Arjen's scripts moeten wroeten om uit te vinden waar hij zijn connect's heeft staan, zodat ik ook deze aan kan passen.

Ik hoop het forum zo snel mogelijk weer online te hebben.
Excuses voor het ongemak.

Danny


UPDATE:
Het forum draait inmiddels ook weer.
Het geheel is wat trager dan normaal, daar we nu dezelfde mysql server gebruiken als tweakers.net.
Hou rekening met overbelasting. Zodra Arjen of Rick online komen en mysql weer draait gaan we terug naar onze eigen mysql server.

Jongen na twee jaar veroordeeld

De nu 14-jarige Lionel Tate is in Fort Lauderdale USA veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De jongen, die op 12-jarige leeftijd de 6 jaar jongere Tiffany Eunick 'vermoorde', is één van de jongste personen die een onvoorwaardelijke levenslange gevangenisstraf krijgt.

Lionel zelf beweert dat de dood van het meisje het gevolg was van een onbedoelde en uit de hand gelopen imitatie van zijn Pro Wrestling-idolen. Niet wetende dat mensen écht gewond kunnen raken van de capriolen die de heren worstelaars uithalen, begon de jongen het slachtoffer te slaan, schoppen en body-checken.

Het feit dat de jongen dit realiteitsgevoel nog niet had werd aangegrepen om de jongen te behoeden voor een al te hoge straf. De rechter oordeelde echter anders en noemde de daad koud en onbeschrijfelijk wreed.

Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.