FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 maart 2001

Robbie Williams gaat een boek schrijven

Robbie Williams gaat een boek schrijven. Hij heeft een contract van ruim 2,8 miljoen gulden getekend voor een boek over zijn leven. Het wordt geen autobiografisch werk, maar het krijgt de vorm van een dagboek.

De afgelopen tijd hebben zeven verschillende uitgeverijen gestreden om de uitgeversrechten van Robbies boek. Uiteindelijk is Ebury Press, na jaren te hebben geaasd op de toestemming van de popster, de gelukkige bezitter geworden. Het dagboek gaat over de toernee door Groot-Brittannië en Europa waarmee Williams vorige maand is begonnen.

Door fout 33.260 emailadressen openbaar

Nick Lenten had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dankzij een fout van Multiscope is van 33.260 mensen persoonlijke informatie op te vragen. Het onderzoeksbureau, dat zich heeft gespecialiseerd in online enquetes, wilde wat tests uitvoeren op hun website. Echter waren ze niet zo slim rekening te houden met de beveiliging van de testmap op hun internetserver. Zo kon het gebeuren dat de loginnamen en passwords en andere persoonlijke gegevens van de 33.260 leden voor het oprapen lagen, simpelweg door een verdacht groot tekstbestand te openen.

De ingeschrevenen van de site zijn voornamelijk panelleden die meedoen aan de enquêtes en werken mee aan onderzoeken van Multiscope, waar bijvoorbeeld de Top 50 van populairste sites in Nederland uit komt rollen. Waarschijnlijk hebben deze gegevens sinds oktober vorig jaar open en bloot op de server gestaan...

Aanslag op BBC wraakactie voor reportage

De radicale Noord-Ierse actiegroep 'Real IRA' heeft met de bomaanslag op het Television Centre van de BBC waarschijnlijk wraak willen nemen op de Britse omroep. De BBC heeft in oktober vorig jaar een documentaire uitgezonden over de door de Real IRA gepleegde aanslag in Omagh.

Rond half twee zondagochtend ontplofte een bom in een taxi voor het gebouw van de BBC in het Londense stadsdeel Sheperd's Bush. Ruim een uur eerder was de politie al gewaarschuwd voor de aanslag. Daardoor konden het Television Centre en omringende panden op tijd ontruimd worden. Op het moment van de ontploffing waren deskundigen bezig om de bom gecontroleerd te laten ontploffen. De schade valt mee. Het gebouw liep een fors aantal gebroken ruiten en wat schade aan de gevel op.

IBM: Peace, Love en Linux

Biff had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat onze vrienden bij Microsoft ons onlangs via een uitgebreide voorlichtingscampagne hebben gewaarschuwd voor de risico's van muterende pinguins is het nu de beurt aan IBM om hun gedachten over Linux met ons te delen. Het zal niet echt een verrassing zijn dat IBM's visie over een en ander nogal afwijkt van die van Microsoft.

In een serie van advertenties die onder het thema 'Peace, Love and Linux' gevoerd zullen worden jubelt IBM over de ongekende mogelijkheden die Linux voor iedereen beschikbaar maakt. Zijzelf zijn daarbij slechts een van de vele winnaars:
quote:
The Linux movement has a track record of real accomplishment and discipline that any formal company (large or small) would love to call it's own.

Is IBM trying to "own" linux?

No, not at all. No one owns it and no one will. That's why it's so powerful.

Linux is an open movement and a global community. Our role, like any members of the community, is to assist it, contribute to it, and champion it. IBM has put a stake in the ground: we are now, and will remain a strong contributer to and evangelist of the Linux movement.

If it succeeds, we all succeed.

En in deze euphorische trent jakkeren ze nog een flinke tijd door.

Winnie the Pooh voor 825 miljoen

Walt Disney heeft de rechten voor de beroemde honingeter Winnie the Pooh voor de komende 25 jaar gekocht . Het Amerikaanse bedrijf betaalt volgens de Britse krant The Sunday Times een slordige 825 miljoen gulden (240 miljoen pond). Het betreft vermoedelijk de grootste deal uit de Britse literatuurgeschiedenis, aldus de krant.

Grote winnaar bij de recordverkoop is het Britse Koninklijke Literaire Fonds. Het krijg zo'n 90 miljoen pond. Andere instellingen die onder meer weten te profiteren van de rechten zijn de Garrick Club en de Westminster School die beiden een bedrag van ongeveer 60 miljoen pond opstrijken.

Ook internetstrijd Palestijnen en Israëliërs

Een foto van een Palestijnse jongen die door Israëlische soldaten wordt doodgeschoten was de inzet van een emailstrijd tussen Palestijnen en Israëliërs.


bron:France2

De bezoekers van de website www.msnbc.com konden bij een 'jaar-in-beeld-wedstrijd' hun favoriete nieuwsfoto nomineren. 'Dood in Gaza', een still uit video-opnames die een Franse cameraploeg in september van de 12-jarige Mohammed Durrah maakte, stond wekenlang op nummer 1. Tot een Israëlische diplomaat de website bezocht en de stemming nadelig vond voor het imago van de Joodse staat.

De man startte een campagne en riep mensen op om op andere foto's te stemmen. Honderdduizenden emails, met stemmen op bijvoorbeeld dierenfoto's verbanden de foto naar plaats 6. Toen kwam een Palestijnse reactie op gang, maar die slaagde er niet in de foto naar de eerste plaats terug te brengen.

Grote brand in Deventer

In Deventer heeft vanmorgen een grote brand gewoed op het bedrijventerrein Lage Wetering, vlakbij de A1. Het gaat om het bedrijf Schiphorst aan de Solingenstraat, dat onder meer handelt in kunststof kratten, baden en douches. Bij de brand vielen geen gewonden. Ook kwamen er geen gevaarlijke stoffen vrij.

De brandweer heeft een deel van het pand weten te redden, maar volgens de eigenaar loopt de schade toch nog in de miljoenen guldens. Zijn bedrijf zat er twee jaar. Het is nog niet bekend wat de brand heeft veroorzaakt. De brandweer gaf iets na 09.00 uur het sein brand meester, na bijstand te hebben gekregen van korpsen uit Apeldoorn en Zutphen.

Het verkeer op de A1 ondervond geen hinder van de grote rookontwikkeling. Wel werden enkele wegen in de buurt afgesloten om het publiek op een afstand te houden.

Formule 1: Uitslag Grand Prix Australië

Ferrari-coureur en regerend wereldkampioen Michael Schumacher heeft de Grote Prijs van Australië in de Formule 1 op zijn naam geschreven. De Nederlander Jos Verstappen eindigde op de negende plaats, maar na een penalty zakte hij door naar de tiende plek.

Schumacher bleef in een race die werd gekenmerkt door zware crashes (zie ook dit bericht) de Schotse McLaren-Mercedes rijder David Coulthard voor. Op een derde stek eindigde de Braziliaanse teamgenoot van Schumacher, Rubens Barrichello. Hieronder ter volledigheid de complete top 6 + de positie van Verstappen:
1Michael Schumacher1:38:26,533
2David Coulthard+ 1,717
3Rubens Barrichello+ 33,491
4Nick Heidfeld+ 1:11,479
5Heinz-Harald Frentzen+ 1:12,807
6Kimi Raikkonen+ 1:24,143
10Jos Verstappen+ 1 ronde


UPDATE: uitslag aangepast

Opnieuw dode bij Grand Prix

Tijdens de Formule 1 Grand Prix van Australië is op tragische wijze een marshall om het leven gekomen. De man kreeg na een crash tussen Jacques Villeneuve en Ralf Schumacher één van de losgeschoten wielen van de Formule 1 bolides vol op de borst. Vorig jaar kwam door eenzelfde voorval tijdens de Grand Prix van Italië een 30-jarige marshall om het leven.

De crash vond plaats in de zesde ronde van de race, waarbij de wielen van de coureurs in aanraking met elkaar kwamen en vooral de bolide van Villeneuve het zwaar moest ontgelden. Gepaard met rondslingerende brokstukken en wielen dook de Canadees de hekken in, om later in de grindbak tot stilstand te komen. De beide coureurs konden ongedeerd hun auto verlaten.

Een ambulance kwam het circuit opgesneld, waarna artsen er alles aan deden om de toestand van de man te stabiliseren, zodat hij vervoerd kon worden naar het ziekenhuis. Helaas kwam de man alsnog te overlijden...

Michelle zingt voor Nederland op Eurovisie

Het nationaal songfestival is gisteravond gewonnen door zangeres Michelle. In een uitverkocht Ahoy' zong zij het Engelstalige liedje Out on my own, dat zeven conucrrenten versloeg.

Michelle gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival dat op 12 mei in Kopenhagen wordt gehouden. Het oordeel van de jury en de voorkeur van de kijkers bepaalden samen de winnaar.

Michelle, 19 jaar, volgt op het conservatorium in Amsterdam de zangopleiding. Daarnaast speelt ze cello en viool. Haar liedje Out on my own, dat gaat over vrijheid en op eigen benen staan, is geïnspireerd door het feit dat ze nog niet zo lang geleden op kamers ging wonen. De compositie is van de hand van het duo André Remkes en Dirk Jan Vermeij. Zij kregen voor hun winnende liedje het leuke sommetje van 15.000 gulden.

Na de achtste en laatste liedje gaf presentator van de avond Paul de Leeuw het startsein om te bellen. Naast deze gebruikelijke stemprocedure konden kijkers ook via een sms-bericht op hun mobiele telefoon een stem uitbrengen. Het was de eerste keer in Nederland dat op deze manier gestemd kon worden.

Amerikaans legertoestel gecrashed

Een Amerikaans militair vliegtuig, met 21 personen aan boord, is zaterdag in slecht weer neergestort in de Amerikaanse staat Georgia. Volgense de plaatselijke politie heeft geen van de passagiers de crash overleefd. Het toestel van de National Guard stortte nabij de stad Unadilla neer.

Het tweemotorige vliegtuig was in de ochtend opgestegen vanaf een basis in Florida. Aan boord waren achttien militairen en drie bemanningsleden. Het toestel was op weg naar Oceana in Virginia.

Minister Borst aangeklaagd door ouders

thorin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kinderen met dyslexie, autisme of ADHD moeten eerder worden behandeld. Om dat voor elkaar te krijgen hebben vijf ouders, drie stichtingen en twee verenigingen in de regio Rijnmond hun krachten gebundeld.

Samen spannen ze een kort geding aan tegen minister Borst van Volksgezondheid en zorgverzekeraars OZ en Zilveren Kruis. De eisers zijn het zat om van het kastje naar de muur te worden gestuurd door de zorgkantoren. Zo'n 270 kinderen met dyslexie, autisme of ADHD staan al maandenlang op een wachtlijst

Deze actie is eigenlijk uniek omdat nog nooit zoveel partijen de minister en de zorgverzekeraars tegelijk aanklagen in de geestelijke gezondheidszorg.

FR: Crouching Tiger, Hidden Dragon

Crouching Tiger, Hidden Dragon is een verfilming van het gelijknamige boek van Wang Du Lu. De titel is een quote uit de Chinese mythologie. Het betekent zoiets als ‘Verberg je krachten voor anderen’. Het is een kruising van een zogenaamde martial-arts film met een echte art-house film. De regisseur is Ang Lee, die je wellicht kent van het mooie drama 'Sense and Sensibility'. De film was een grote publieksfavoriet op het festival van Cannes en Toronto. Daarnaast is de film nog eens voor tien Oscars genomineerd, onder andere voor de beste film en de beste regie.

Hoofdrollen:
Ziyi Zhang, Michelle Yeoh, Chow Yun-Fat, Cheng Pei Pei, Sihung Lung

Regie:
Ang Lee
Speelduur:
120 minuten
Naar het scenario van:
James Schamus, Wang Hui Ling, Tsai Kuo Jung


Deze review is ingestuurd door Trainspotter
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.