FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 februari 2001

Carnavalvierder mishandelt agenten

elroyb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politieagenten in Kerkdriel zijn zaterdagavond laat mishandeld door een 24-jarige man uit Aalst. De man maakte deel uit een groep carnavalsvierders, die wilden voorkomen dat de agenten mensen aanhielden. De Aalstenaar is uiteindelijk wel gearresteerd.

Een onbekende man schold zonder aanleiding de agenten uit. Die wilden hem aanhouden, maar de man verzette zich hevig. De man uit Aalst bemoeide zich ermee en begon te vechten. Hij ging zo tekeer dat de agenten de andere man los moesten laten om zich de Aalstenaar van het lijf te houden.

Toen de politie de man uit Aalst naar de dienstauto wilden brengen, hield de groep carnavalsvierders hen tegen. De agenten moesten collega's met twee diensthonden te hulp roepen.

Ondertussen gaf de Aalstenaar een agent een kopstoot. Later trapte hij nog twee politiemensen tegen hun hoofd. Hij probeerde een dienstwapen te grijpen en dreigde de agenten ,,voor de kop te schieten''. Onderweg naar de dienstauto brak hij de buitenspiegel van de auto af. De man is ingesloten in het politiebureau.

Krokodil aangetroffen in Capelle

Rat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Capelle aan den IJssel heeft het donderdagochtend druk gehad met een melding van een krokodil. Werklui in de buurt meenden het beest gezien te hebben. Het was weliswaar een kleintje, 60 centimeter, maar wel een echte, aldus de werklieden.

De politie nam de melding serieus, maar hield gezien de grootte van het beest rekening met een groot soort hagedis. Omzichtig werd het beest benaderd: het was inderdaad een krokodil, maar dan één van plastic. Vermoedelijk heeft een kind het in de tuin laten liggen.

Verdachte vechtpartij RET aangehouden

De politie heeft een verdachte aangehouden van de massale vechtpartij woensdag in Rotterdam bij tramlijn 7. Bij die vechtpartij raakten drie kaartcontroleurs en een steward van het openbaarvervoerbedrijf RET gewond. Zij moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De 41-jarige verdachte heeft bekend dat hij bij de vechtpartij betrokken was. De politie denkt dat er nog wel meer verdachten zullen worden aangehouden.

De vechtpartij begon woensdag toen de controleurs een man zonder kaartje uit de tram wilden zetten. Toen ze hem naar buiten werkten werden ze aangevallen door zo'n twintig omstanders.

Arbeiders op jacht naar oud-baas

4xPage had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een speciale eenheid van drie werknemers van het failliete Koreaanse Daewoo is in Parijs aangekomen met maar één doel: het opsporen van de vroegere topman Kim Woo-Choong. De Daewoo-mannen denken dat Kim naar Europa is gevlucht, te zamen met vele miljoenen dollars.

De boze werknemers gaan twee weken door Europa reizen op zoek naar Kim. Waar ze komen, laten ze "Wanted"-posters achter met daarop de 'reward' voor de gouden tip: $500. De vraag is of dat genoeg is om de Europeanen in actie te laten komen. De drie headhunters verplaatsen zich tijdens hun zoektocht per fiets.

Kennelijk waren ze niet meer toe aan een Daewoo.

Geen illegalen gevonden op schip

ZodiaC had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn geen vluchtelingen aan boord van het Panamese schip dat wil aanleggen in de haven van IJmuiden. De Koninklijke Marechaussee is op het schip geweest en heeft geen illegalen aangetroffen, aldus een woordvoerder van het ministerie van Justitie.

De kapitein had geruchten dat er duizend vluchtelingen aan boord waren eerder al afgedaan als flauwekul. Het schip was volgens hem onderweg naar Amsterdam om een lading kolen op te halen. De Nederlandse autoriteiten waren er echter niet gerust op en troffen voorbereidingen om de vluchtelingen zo nodig op te vangen. Er werden drie helikopters ingezet om het schip de Elpa in de gaten te houden.

Het schip, dat onder Panamese vlag vaart, kwam uit Marokko. Maar na onderzoek door de Marechaussee bleken er geen illegalen aan boord te zijn. De Fransen zijn op hun hoede, nadat een week geleden een schip met duizend vluchtelingen voor de Franse zuidkust aan de grond was gezet.

Irak zou atoomwapens hebben

Twee uitgeweken Iraakse wetenschappers hebben bevestigd dat Irak atoomproeven deed en nu over atoomwapens beschikt. Dit meldt het Britse zondagsblad The Sunday Times. De krant noemt de verklaringen van de geciteerde wetenschappers "verontrustend nieuw bewijs" dat Irak wel degelijk kernwapens in voorraad heeft.

Het Irak van dictator Saddam Hussein zou bijvoorbeeld al voor de Golfoorlog in 1989 een relatief kleine ondergrondse kernproef hebben gedaan onder het Rezzaza Meer, ten zuidwesten van de hoofdstad Bagdad.

Saddam Hussein zou ondanks de tijdelijke aanwezigheid van VN-wapeninspecteurs sinds de Golfoorlog verschillende kernproeven hebben laten doen. Een aantal vruchten hiervan zouden kernwapens zijn, die liggen opgeslagen in bunkers in de Hamrin-bergen ten noorden van Bagdad.

De wetenschappers zijn een militaire ingenieur die zegt voor een speciale wetenschappelijke afdeling van Saddam Hussein te hebben gewerkt. Een andere Irakees, Abbas al-Janabi, vertelt hetzelfde verhaal, al werkte hij voor een andere afdeling aan de bewapening. De wetenschapper Al-Janabi was persoonlijk asistent van Uday Hussein, de machtige zoon van de dictator.

De verklaringen geven volgens The Sunday Times nogmaals aan dat Irak veel verder is met zijn kernbewapening dan zelfs de VS en Groot-Brittannië vermoeden. Deze landen, de felste tegenstanders van opheffing van sancties tegen Irak, menen dat Irak niet voldoende verrijkt uranium of plutonium heeft om kernwapens te maken.

De tot premier gekozen Israëlische politicus Ariel Sharon zou alvast de legerleiding hebben gevraagd aanvallen op Irak voor te bereiden die een eventuele Iraakse aanval met kernwapens onmogelijk moeten maken. Sharon zou dat ook aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell vertellen, die momenteel de regio bezoekt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.