Carnavalvierder mishandelt agenten

elroyb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politieagenten in Kerkdriel zijn zaterdagavond laat mishandeld door een 24-jarige man uit Aalst. De man maakte deel uit een groep carnavalsvierders, die wilden voorkomen dat de agenten mensen aanhielden. De Aalstenaar is uiteindelijk wel gearresteerd.

Een onbekende man schold zonder aanleiding de agenten uit. Die wilden hem aanhouden, maar de man verzette zich hevig. De man uit Aalst bemoeide zich ermee en begon te vechten. Hij ging zo tekeer dat de agenten de andere man los moesten laten om zich de Aalstenaar van het lijf te houden.

Toen de politie de man uit Aalst naar de dienstauto wilden brengen, hield de groep carnavalsvierders hen tegen. De agenten moesten collega's met twee diensthonden te hulp roepen.

Ondertussen gaf de Aalstenaar een agent een kopstoot. Later trapte hij nog twee politiemensen tegen hun hoofd. Hij probeerde een dienstwapen te grijpen en dreigde de agenten ,,voor de kop te schieten''. Onderweg naar de dienstauto brak hij de buitenspiegel van de auto af. De man is ingesloten in het politiebureau.