Whistler voorzien van antikopieertoepassing

Fear! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Whistler, de codenaam voor wat de opvolger van Win9x moet worden, zo bericht WebWereld, is voorzien van een al eerder bekend gemaakte kopieerbeveiliging met de naam 'Microsoft Product Activation for Windows'.

Deze beveiliging zou het onmogelijk moeten maken het programma op meer dan 1 PC te installeren. Whistler is gebaseerd op de kernel uit Windows2000 alleen wordt het besturingsysteem breed opgezet: van een 32-bit consumentenversie tot een 64-bit serverversie.

Verdere verschillen, vergeleken met eerdere versies, zijn dat de iconen zijn aangepast. De gebruiker kan ze naar hartelust veranderen. Daartoe heeft Microsoft de Alpha-blending technologie gebruikt. Hiermee is het mogelijk om iconen in de achtergrond te laten versmelten. Ook nieuw is Internet Explorer 6.0. De officiële betaversie van IE 6.0 wordt echter over een paar maanden verwacht. Opvallend is ook dat Microsoft de prullenbak op het bureaublad een andere plaats gegeven heeft. Hij is nu –net als in het MacOS- rechts onderin gepositioneerd.

Volgende keer een CD die installeert en zichzelf dan onherstelbaar beschadigt?