FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 januari 2001

Eerste genetisch gemanipuleerde aap

chill had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers in de VS zijn er voor het eerst in geslaagd een aap genetisch te manipuleren. Het gaat om een rhesusaapje, dat ANDi is gedoopt, een omkering van 'inserted DNA'. ANDi draagt een onschuldig extra gen dat cellen groen kleurt. De aap zelf is niet groen. Apen zijn evenals mensen primaten,en de gentechniek kan belangrijke inzichten opleveren over bepaalde ziekten en de bestrijding ervan, zoals Alzheimer of kanker, Althans dat verwachten de wetenschappers van de Universiteit in Oregon.

Vorig jaar lukte het hun al om een aap te klonen. De volgende stap is nu het inbrengen van genen die mensen ziek kunnen maken.

Treinmachinist vermoord

Mr yeah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vlak voor het NS-station in Alkmaar is in de nacht van woensdag op donderdag een machinist doodgeschoten. De 30-jarige NS'er was na een late dienst op zijn fiets gestapt toen hij in de Spoorstraat werd neergeschoten.

Een voorbijganger zag rond half drie 's nachts een man wegrennen in de Spoorstraat. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag de hij de zwaargewonde machinist badend in een plas bloed liggen. Toen de ambulance aankwam, was de machinist al bezweken aan zijn verwondingen.

De machinist woonde in Koedijk, een dorp vlak bij Alkmaar. De politie heeft nog geen idee wat het motief voor de moord is geweest.

Mentos wordt plantaardig snoepje

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al iets anders geproefd aan de Mentos? Nee, waarschijnlijk niet. Toch heeft de Bredase snoepfabrikant Van Melle - die het kauwbare mintsnoepje maakt- het recept aangepast. De gelatine die als gevolg van de BSE in het verdomhoekje zit, is vervangen door een plantaardige grondstof.

Volgens Van Melle is de snoepfabrikant al sinds begin vorig jaar bezig met het vervangen van de gelatine in haar snoepjes. Niet uit vrees voor BSE benadrukt hij. “Van gelatine is wetenschappelijk bekend dat je er geen BSE mee overdraagt. Maar feiten zijn iets anders dan emoties. En mensen nemen hun beslissingen vaak met hun gevoel”. Aangezien gevoel ook een grote rol speelt bij snoepjes wilden ze bij Van Melle geen risico lopen. Minstens zo belangrijk is het dat Van Melle de snoep ook in landen verkoopt waar een groot deel van de klanten moslim is. tellen. Met plantaardige ingrediënten ontloop je problemen”. Vandaar dat Van Melle in het Midden-Oosten al langer met vegetarische gelatine werkt.

Doden opgeroepen tot stemmen

Ongeveer 500.000 overleden Portugezen hebben een oproep gekregen om voor de presidentsverkiezingen van zondag te komen stemmen. Ook 200.000 tot 300.000 personen die het Zuid-Europese land inmiddels hebben verlaten, staan nog bij de burgerlijke stand geregistreerd, schrijft het weekblad Visao.
Volgens hoogleraar Paulo Morais zal door het grote aantal overledenen en emigranten dat een oproep heeft gekregen de opkomst zondag op zijn hoogst 91 procent kunnen zijn.

De Portugezen kunnen uit vijf kandidaten kiezen. Algemeen wordt verwacht dat de zittende president, de socialist Jorge Sampaio, voor een nieuwe ambtstermijn wordt gekozen. Volgens de peilingen staat hij zo'n 30 tot 40 procentpunten voor op de conservatieve kandidaat Joaquim Ferreira do Amaral.

Groningers dikste mensen

Groningers zijn dikker dan de bewoners van andere Nederlandse provincies. Dat blijkt uit een onderzoek van de Groningse GGD. Het aantal Groningers dat kampt met overgewicht, ligt ook hoger dan het landelijk gemiddelde.
Circa 43 procent van de Groningers is te zwaar. In de rest van Nederland is dat percentage gemiddeld 40 procent. Omdat het onderzoek nog niet helemaal klaar is, kan onderzoeker J. Broer van de GGD niet zeggen hoe dik Groningers zijn vergeleken met hun landgenoten.

Volgens de onderzoeker is de oorzaak van de grotere gezetheid van de noorderlingen waarschijnlijk eerder een gevolg van gebrek aan beweging dan van verkeerde voeding. ,,In het trendgevoelige westen zijn er misschien meer mensen die joggen of anderszins aan beweging doen.''

De GGD hoopt Groningers nu aan te kunnen sporen om minstens een half uur per dag te gaan bewegen. ,,Bijna de helft van hen is te dik, en heeft dus meer kans op hart- en vaatziekten. Dat is een zorgelijke zaak'', aldus Broer

Anti-drankwet wordt nauwelijks nageleefd

De nieuwe anti-drankwet, waarbij aan jongeren onder de 16 geen drank meer wordt verkocht, wordt nauwelijks nageleefd. Tieners die een biertje willen halen bij de supermarkt, kunnen dat zonder enig probleem doen.

Sinds 1 november mogen winkeliers geen alcohol meer verkopen aan jongeren onder de 16 jaar. Volgens de Keuringsdienst van Waren wordt er in supermarkten en slijterijen nauwelijks op leeftijd gecontroleerd.

Het vakblad Food Magazine heeft een steekproef gedaan: ze lieten een 14-jarige jongen verschillende alcoholische versnaperingen halen in slijterijen en supermarkten. Nergens deed de winkelier moeilijk: de jongen kon overal zonder problemen bier en rum meenemen.

Volgens de Keuringsdienst is het "godsonmogelijk om dat allemaal te controleren". Een woordvoerder zegt dat de kans om een winkelier te betrappen minimaal is.

De supermarkten vinden trouwens dat niet zij, maar de jongeren beboet moeten worden. "Soms is het niet duidelijk of iemand boven of onder de 16 is. Het zou de omgekeerde wereld zijn om de winkelier te beboeten, in plaats van diegene die expres de wet overtreed", zegt een woordvoerster van brancheorganisatie CBL.

Spaanse arbiters met shirtreclame

De Spaanse voetbalscheidsrechters in de hoogste afdeling dragen vanaf komend weekeinde reclame op hun shirt. President Villar van de Spaanse voetbalbond maakte deze wereldprimeur donderdag bekend.

Shirtsponsor is de abonneezender Quiero TV. Het contract loopt tot het eind van het seizoen 2004/2005 en levert de scheidsrechters per jaar ruim 4 miljoen gulden op.

Na de voetballers krijgen nu dus ook de scheidsrechters goed uitbetaald. Binnenkort Bosman arrest onder de arbiters?

Microsoft brengt internetstoel op de markt

Softwaregigant Microsoft heeft een leuk nieuw speeltje op de markt gebracht: de Explorer-stoel. Het zitmeubel is door de mensen uit Redmond en stoelfabrikant La-Z-Boy voorzien van een internetcomputer.

In de stoel zit de meest geavanceerde technologie op de markt. Het internetten gebeurt met de in Amerika veelgebruikte WebTV receiver en typen doe je met een draadloos toetsenbord. Verder vind je in de stoel nog aansluitingen voor telefoon, adsl en een stopcontact.

Stoelen met "extraatjes" zijn in de Verenigde Staten niet zeldzaam. De all-in-one chair komt in Amerika regelmatig voor met drankhouders, TV-afstandsbedieningen en soms zelfs een minibar.

Of de stoel ook in Nederland verkrijgbaar wordt, is niet bekend. In Amerika kun je 'm voor $ 1299,- (ca. f 3015,-) mee naar huis nemen.

Jongen kruisigt tante

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zeventienjarige jongen uit de Israëlische stad Beersheva heeft zijn 52 jaar oude tante gekruisigd. De vrouw heeft het niet overleefd.

Volgens Israëlische media spijkerde de uit Oekraïne geëmigreerde jongen de vrouw zondag aan een deur van haar woning vast, droeg haar lijk naar de bovenste verdieping en stak het huis in brand. Tegen de politie zei hij dat God hem had bevolen zijn tante om het leven te brengen. Bovendien dacht hij dat zij een vampier was.

De tante had onlangs een borgsom van ongeveer 22.000 gulden betaald om de jongen vrij te krijgen. Hij was in hechtenis genomen omdat hij aan een roofoverval zou hebben deelgenomen. Na de kruisiging van zijn tante vluchtte hij, maar meldde zich enkele dagen later bij de politie. De jongen zal een psychiatrisch onderzoek ondergaan.

Microsoft werkt aan Napster-variant

Fear! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het project heeft de codenaam Farsite meegekregen, zo schrijft ZDNet. Het zou nog jaren duren voordat Microsofts eigen Napster commercieel op de markt komt, áls het al ooit zo ver komt. Het lijkt erop dat Microsoft peer-to-peer software achter de hand wil hebben voor het geval dergelijke uitwisseldiensten mainstream en helemaal legaal worden.

Overigens zou Farsite meer weghebben van Gnutella dan van Napster. In tegenstelling tot Napster maakt Farsite helemaal geen gebruik van centrale servers, zo is de bedoeling. Bestanden moeten rechtstreeks tussen computers kunnen worden uitgewisseld, ook de zoekopdrachten komen niet bij een centrale server terecht.

Bill Bolosky – leider van het Farsite-project – denkt aan 100.000 computers die aan elkaar worden gekoppeld, waarop 10 miljard bestanden kunnen staan oftwewel 10 tot de macht 16 aan bytes. Ook de Berkeley-universiteit broedt op peer-to-peer software: OceanStore. Dit project is een stuk ambitieuzer: 10 miljard aan elkaar gekoppelde computers.

Sorry hoor, maar in combinatie met de X-Box, .NET en Whistler is Mircosoft toch echt heel goed bezig

ETA terrorist aangehouden

Dexter_JspX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Spaanse politie heeft bij toeval de meest gezochte ETA-terrorist gearresteerd. Volgens de politie is de man, wiens identiteit niet vrijgegeven is, verantwoordelijk voor de jongste reeks bloedige aanslagen in Barcelona.

De politie hield de man aan tijdens een routinecontrole in Barcelona. Hij was in gezelschap van een vrouw. In de auto van het stel lag 16 kilo aan springstoffen en bevond zich ook een aantal wapens. De man zou lid van het Donosti-commando zijn, de meest gewelddadige groepering binnen de afscheidingsbeweging. Bij de aanslagen is onder anderen een vroegere minister van Volksgezondheid omgekomen.

Heineken levert geen carnaval versiering

Dexter_JspX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Heineken geeft dit jaar aan de horecabedrijven geen carnavalsversieringen. De bierbrouwer kan namelijk niet garanderen dat alle materiaal brandveilig is. Daarom heeft hij besloten helemaal geen slingers en posters weg te geven. Een woordvoerder van het bedrijf heeft dat bevestigd.

De brouwer heeft het besluit op eigen initiatief genomen na de ramp in Volendam. "Het bleek niet mogelijk om zo kort voor carnaval voor 100 procent te garanderen dat alle gebruikte spullen onbrandbaar zijn. Daarom hebben we besloten helemaal niets weg te geven. Als we volgend jaar die zekerheid wel hebben, zullen we die versierselen weer gewoon beschikbaar stellen", aldus de zegsman.

Overgaag ziet men graag

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Daniëlle Overgaag blijft populair. De voormalig "Studio Sport"-presentatrice is, naast TV-Babe van het jaar, ook nog eens uitgeroepen tot Mokkel van het jaar 2000.

2311 bezoekers van de populaire babesite Mokkels.nl verkozen haar met een gering verschil boven Tanja Jess, die mede dankzij haar recente verschijningen Playboy hoog scoorde. Op plek drie, vier en vijf eindigden respectievelijk Fabienne de Vries, Froukje de Both en Karen Mulder.

Daniëlle is dan wel geliefd bij mannelijk Nederland (in het bijzonder Reinout Oerlemans), veel zullen we voorlopig niet van haar horen. Ze is namelijk zwanger.

Bouw nu je eigen robot

Bezitters van een Palm-zakcomputer die handig zijn met schroevendraaier, lijm en soldeerbout kunnen hun digitale assistent ombouwen tot een minirobot. Onderzoekers van de Amerikaanse Carnegie Mellon Universiteit hebben de software ervoor ontwikkeld. Het ontwerp is eenvoudig, zodat zoveel mogelijk mensen een goedkoop robotje kunnen maken.

De computer wordt gemonteerd op een speciaal onderstel dat rijdt op drie wieltjes. Software zorgt ervoor dat de minirobot over gladde oppervlakken kan navigeren. Op tapijt kan het apparaatje nog niet uit de voeten. Optische sensoren voorkomen dat het niet tegen obstakels botst.

Volgens de onderzoekers van het Robotics Institute is de computer een handige robotbestuurder, omdat hij veel rekenkracht heeft, grafische beelden kan weergeven en een interactief beeldscherm heeft. Op hun website http://www.cs.cmu.edu/~pprk/index.html staat de uitleg voor de constructie van de robot.

Spermashow

Als je denkt dat alle taboes wel bespreekbaar gemaakt zijn, weet Joop van den Ende Producties wel weer een nieuw taboetje te vinden voor een spraakmakende show. Er wordt hard nagedacht over een show waarin alleenstaande vrouwen een spermadonor kunnen uitzoeken, met de werktitel "I want your baby". De show is een idee van voormalig dj Eddy Keur.

De bedoeling is dat alleenstaande vrouwen die heel graag een kind willen voor de camera een keuze maken uit verschillende spermadonors. Joop van den Ende zelf schijnt niet echt gecharmeerd te zijn van het concept. De directeur van de sector amusement van zijn bedrijf ziet wel brood in de show. Er wordt alleen nog gekeken hoe de show zo integer mogelijk gebracht kan worden en of een dergelijk programma wel acceptabel is voor het Nederlands tv-publiek.

Britney Spears nu ook eigen film

Britney Spears zal binnenkort haar filmdebuut maken in de rol van een begaafd studente die op avontuur door de VS gaat. De opnames van de vooralsnog titelloze film beginnen in maart.

Voorlopig wordt het project officieel nog het 'Untitled Britney Spears Project' genoemd. De film gaat over drie vrienden: een succesvol studente, een cheerleader en een buitenbeentje die samen door Amerika trekken. Onderweg komen ze een muzikant tegen en zal Britney naar alle waarschijnlijkheid enkele 'optredens' verzorgen. De financiering zou grotendeels voor rekening van Britney's platenmaatschappij komen.

Eerst zingen, nu acteren, wat kunnen we nog meer van mevrouw Spears verwachten???

Stichting War Child corrupt?

Elton John, David Bowie, Eric Clapton, Bono en de Italiaanse tenor Luciano Pavarotti zijn enkele van de beroemdheden die zich hebben terug getrokken uit de stichting War Child.
De Engelse krant The Guardian ontdekte namelijk onlangs dat War Child-medeoprichter Bill Leeson en bestuursadviseur Mike Terry niet alleen smeergeld hebben aangenomen, maar zich ook te buiten zijn gegaan aan allerlei snoepreisjes.

De Italiaanse zanger Pavarotti is hoogst verontwaardigd over de frauduleuze praktijken van Leeson. De tenor heeft ruim 23 miljoen gulden voor de stichting ingezameld door een groot aantal liefdadigheidsconcerten te geven.

Pavarotti heeft dan ook alle banden met War Child verbroken. Bovendien eist hij dat alle uitgaven worden verantwoord.

De stichting War Child helpt kinderen die het slachtoffer zijn geworden van oorlogen in gebieden als het vroegere Joegoslavië, Liberia en Rwanda.

Giel Beelen blijft te horen op Radio 3

Pro-Filer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmorgen rond 8.30 was op Radio 3 het bericht te horen dat Giel Beelen mag blijven op Radio 3. Eerder berichtte Fok! al dat de deur nog steeds op een kier stond. Hij zal op vrijdag- en zaterdagnacht van 3 tot 6 weer een uitzending verzorgen. Wat dat voor een uitzending gaat worden is niet vermeld, maar ongetwijfeld zal het niet veel verschillen van zijn huidige stijl.

Beelen was afgelopen week ontslagen bij de KRO wegens een artikel in het magazine van de KRO, waarin stond vermeld dat Beelen 'Mein Kampf' het indrukwekkendste boek vond wat hij ooit had gelezen.

Napster gebruikt voor kinderporno?

De Duitse politie onderzoekt of muziekuitwisselingsprogramma's als Napster en Gnutella worden gebruikt om kinderporno te ruilen. Ook wordt nagegaan of gebruikers ervan illegale zaken op de harde schijf van hun computers hebben opgeslagen. Een woordvoerder van het Landeskriminalamt in Beieren bevestigde dat er een onderzoek wordt ingesteld, maar weigerde verdere details te verstrekken.

Een woordvoerders van Napster zei dat als gebruikers het platform voor dergelijke zaken gebruiken zij de voorwaarden overtreden. "De dienst is ontworpen om muziek in de vorm van MP3- en WMA-files uit te wisselen. Die worden doorgaans bewaard op computers van individuele gebruikers. Uitwisselen van beeld of filmmateriaal is een overtreding van de Napster-regels".

Napster zegt altijd met de politie te hebben samengewerkt inzake onderzoeken naar criminele daden en dat te zullen blijven doen, aldus het Amerikaanse televisiestation CNN. Inmiddels heeft Napster het programma dusdanig gewijzigd dat er alleen nog maar muziek uitgewisseld kan worden.

Caballero-sigaretten ruiken naar parfum

Tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT) op Schiphol waarschuwt donderdag in enkele landelijke ochtendkranten voor het roken van een bepaalde serie sigaretten van het merk Caballero, zonder filter.

Rokers wordt afgeraden nog zo'n Caballero-zonder-filter op te steken, maar terug te brengen naar de winkelier. Handelsrelaties van BAT en tabakverkopers worden verzocht hun voorraad terug te sturen naar de fabriek.

In het radio-programma van Edwin Evers wordt gesuggereerd dat de desbetreffende sigaretten naar parfum en cacao ruiken.

Het Brullende Breekijzer ontruimd

Naar aanleiding van een uitspraak door de rechtbank van Den Haag heeft in de nacht van woensdag op donderdag een overmacht van politie het kraakpand Het Brullende Breekijzer aan de Lutherse Burgwal ontruimd. Volgens een woordvoerder van de politie Haaglanden zijn twee bewoners van het pand gearresteerd en meegenomen voor verhoor. Het Brullende Breekijzer heeft 21 jaar gediend als krakersbolwerk, een van de oudste van Nederland.

De ontruiming begon woensdagavond kort voor middernacht. De deurwaarder en de mobiele eenheid troffen de benedenverdieping zwaar gebarricadeerd aan. De twee aanwezige bewoners gaven geen gehoor aan het verzoek om het pand te verlaten. Daarop werd een speciale hoogwerker ingezet, die vanuit Amsterdam was aangevoerd. Zo kon de mobiele eenheid het Brullende Breekijzer vanaf het dak betreden. Daarbij stuitten de manschappen niet op verzet. De twee bewoners zijn vervolgens aangehouden.

Het Brullende Breekijzer. Zou zo een Suske en Wiske-titel kunnen zijn.

Volendam klaar voor stille tocht

De gemeente Edam-Volendam verwacht morgenavond tussen de vijftienduizend en twintigduizend deelnemers aan de stille tocht en de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in café 't Hemeltje.

De rondgang door het dorp en de samenkomst in het voetbalstadion van FC Volendam zijn in de eerste plaats bedoeld voor de dorpsbewoners zelf. Volgens de burgemeester is het de bedoeling uitdrukking te geven aan de verbondenheid met alle slachtoffers van de caféramp. Daarom heeft de gemeente het aantal genodigden beperkt gehouden. De belangrijksten onder hen zijn: kroonprins Willem-Alexander en minister-president Wim Kok. Ook de vice-premiers Jorritsma en Borst en staatssecretaris De Vries zijn uitgenodigd.

De stille tocht door het centrum van Volendam zal om morgenavond om zeven uur beginnen. Onder klokgelui zal de stoet, aangevoerd door jongeren met lantaarns, zich in beweging zetten. Aan de dijk voor het rampcafé is een plankier gebouwd waarop de deelnemers aan de tocht bloemen kunnen neerleggen.

Hartoperatie voor baby in baarmoeder

Dat er in de medische wetenschap tegenwoordig een heleboel mogelijk is, is te lezen in het volgende bericht:

Artsen in het Oostenrijkse Linz hebben gisteren een baby gezond verklaard, nadat het kind nog in de baarmoeder een hartoperatie had ondergaan.

Het meisje Johanna werd op 3 januari geboren na een keizersnede. Daartoe moest zij echter al in oktober worden geopereerd aan een hartklep. Zonder de operatie was Johanna nooit ter wereld gekomen.

Stonehenge stiekem gerestaureerd

Het wereldberoemde Britse prehistorische monument Stonehenge, in het Engelse graafschap Wiltshire, blijkt tussen 1901 en 1964 drastisch te zijn gerestaureerd.
Zonder dat iemand het merkte is zo'n beetje iedere steen in die periode rechtgezet en opgeknapt. Aan de hand van een schilderij van John Constable uit 1835 is te zien dat de resten van de oude tempel tegenwoordig veel rechter staan.

De miljoenen bezoekers die jaarlijks naar het monument komen is altijd verteld dat de restanten van de 4000 jaar oude tempel nog in hun oorspronkelijke stand stonden.

De ontdekking is gedaan door Brian Edwards, student aan de universiteit van West-Engeland in Bristol. Op het schilderij van Constable is duidelijk het verschil te zien tussen Stonehenge vroeger en nu. De stenen op het schilderij zijn namelijk verwaarloosd. Volgens Edwards is het monument misvormd door de 'renovaties' van British Heritage, de nationale organisatie tot behoud van het cultureel en natuurkundig erfgoed. "Wat we zien is minder dan 50 jaar oud. De historie van Stonehenge is weggevaagd", aldus de student.

En dat merkt niemand dat ze die gigantische stenen even rechtop zetten?

Inboedel Millennium Dome te koop

Wie een stukje geschiedenis wil bezitten, kan overwegen een voorwerp uit de inboedel van de Londense Millennium Dome te kopen. De inhoud van de omstreden attractie die op 31 december 2000 sloot, wordt door het Britse veilinghuis Henry Butcher geveild. De inboedel is online te bezichtigen op de website http://www.henrybutcher.com

De veiling van onder meer audiovisuele- en geluidsapparatuur, meubilair, kunstwerken, kostuums en toneeluitrustingen vindt plaats op 27 en 28 februari en 1 en 2 maart. Momenteel zijn op de site alleen de voorwerpen te zien die in de onderhandse verkoop gaan, maar rond het begin van februari zijn ook de stukken voor de publieke veiling daar te bezichtigen.

"Let de bidding begin!"

Sparen bij Albert Heijn

Na de bonuskaart komt Albert Heijn begin februari met een eigen spaarrekening. Klanten van de supermarkt kunnen met diezelfde bonuskaart een AH Spaarrekening openen, waarop ze tijdens het boodschappendoen kunnen sparen. De spaarrekening is een samenwerkingsverband van Albert Heijn en verzekeraar Aegon, zo maakten zij woensdag bekend.

Vanaf 5 februari staan in alle winkels van de grootgrutter speciale zuilen, waarop het winkelende publiek het spaartegoed kan bekijken en geld kan opnemen. Het saldo kan eveneens via internet of de telefoon worden gecontroleerd.

Wat verzinnen ze de volgende keer? Koop een auto bij Albert Heijn?

Van Barneveld naar kwartfinale

Raymond van Barneveld heeft woensdag in Frimley Green de kwartfinales bereikt van de Embassy, het officieuze WK darts. De Hagenaar versloeg met de grootst mogelijke moeite de Engelsman Steve Beaton. Het werd 3-2. In de kwartfinales treft Van Barneveld vrijdag titelverdediger Ted Hankey.

Van Barneveld, tweevoudig winnaar van de Embassy, verloor de eerste set van Beaton, die het toernooi in 1996 won. Daarna kwam 'Barney' op gang. Met 3-0 en 3-1 nam hij een 2-1 voorsprong in sets. De vierde set verloor de Nederlander echter met 3-0 waarna de vijfde set de beslissing moest brengen. Van Barneveld redde het met 3-0.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.