Veroordeling voor roken joints bij kinderen

De strafrechter in het Belgische Tongeren heeft een 42-jarige Nederlander bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij joints heeft gerookt in het bijzijn van zijn minderjarige kinderen. De rechter heeft de verbouwereerde man meteen laten oppakken in zijn woonplaats Lanaken.

De zaak dateert van vorig jaar, toen bleek dat de Nederlander verschillende keren cannabis had gerookt terwijl zijn zoontje (8) en zijn dochter (11) bij hem waren in het kader van een bezoekregeling.

De man vertelde zijn kinderen dat een jointje op zijn tijd helemaal geen kwaad kan. Toen de moeder dat verhaal hoorde, sleepte ze haar ex voor de rechter. De rechter haalde meteen de zwaarst mogelijke straf uit de kast.

Volgens procureur Stuyck tilde de rechter er zwaar aan dat de Nederlander niet was komen opdagen voor de zitting en aan het feit dat hij zijn kinderen had wijsgemaakt dat cannabis niet slecht is voor de gezondheid.

De rechter heeft de man ook veroordeeld tot het betalen van een morele schadevergoeding van 1 frank (5,5 cent) aan zijn ex-vrouw.

Beetje kinderachtig gedrag van die vrouw...Zal wel meer om het straffen van die kerel gaan, dan om de welzijn van die kinderen.