FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 maart 2000

Auto op hol door muizennest

Danny Beuk tipte ons via de newssubmit over het volgende bericht uit een krant:

De auto van een 80-jarige vrouw uit Mariënberg, die woensdag bij twee aanrijdingen in het Overijsselse Hardenberg een ravage veroorzaakte, blijkt op hol te zijn geslagen door een muis. Dit bleek gisteren uit een onderzoek van de technische verkeersdienst. Het diertje had zich verschanst in de luchtfilterkast onder de motorkap van de auto. Een eikel naar binnen gesleept door de muis, is volgens de de politie tussen de gasklep van de carburateur gevallen. Daardoor maakte de auto onverwacht veel meer toeren. De vrouw raakte hierdoor de controle over haar auto kwijt.

De muis is nog voortvluchtig. (Zou het de muis zijn uit de film: "The green mile" ..? )

Leuke Levi en Budweiser reclames

Via [ZSM] kreeg ik de nieuwe Levi's-reclame te zien, die helaas nog niet in Nederland op tv is vertoond. Een zeer schone dame laat zien hoe je in no-time van een lange Levi en korte Levi maakt. Mooie reclame...hij's hier te downloaden. (1,7 mb)

Ook leuk zijn de reclames van het biermerk Bud(weiser). Omdat dat typisch Amerikaans is, zullen wij die hier zeker weten niet op tv krijgen, maar op internet zijn ze ook te zien! Ze laten ons een stel vrienden zien die elkaar opbellen, als in een soort chatbox, en alleen maar WASSUUUUUUP schreeuwen. Of dat nou komt omdat ze dronken zijn, of omdat ze geen Heineken drinken is me nog niet helemaal duidelijk. Erg grappig en hier te zien. Quicktime vereist!

Duitsland nog steeds in ban van spel

Duitsland is nog steeds in de ban van een computerspelletje. Vorige maand was er een ware hetze rond het spel en nu is het spel op sommige kantoren al verboden! Het gaat om een heel simpel spelletje dat door wiskey-fabrikant Johnnie Walker is uitgebracht. De bedoeling is dat je een zogenaamde 'moorhuhn' uit de lucht schiet, een soort van moderne DuckHunt. Het spel blijkt nogal een verslavende werking te hebben, want op een hoop kantoren werd niks anders meer gedaan dan computeren. Voor de liefhebber die het ook wel wil proberen, het spel is hier te downloaden, 2.7 mb groot.

Internet liefde blijkt bejaarde killer

Trevor Tasker, een Britse man die vanuit Engeland naar Charleston in de Amerikaanse staat South Carolina vloog om zijn 30 jarige internet liefde te ontmoeten, kwam erachter dat ze in werkelijkheid een 65-jarige vrouw was die eerder deze maand de cel indraaide nadat de politie het lijk van haar 70 jarige kamergenoot James O'Neil in een vrieskist bij haar thuis vonden. De man was al enkele weken vermist en tijdens een huiszoeking stuitten de agenten op deze bizarre vondst.
Of de man zijn geliefde nog steeds wil ontmoeten is niet bekend.

Leuk man, die internetromances

Reality TV op z'n Russisch

In Rusland neemt 'reality TV' nu wel heel extreme vormen aan. In het nieuwste spelprogramma 'Extreme situaties' op de landelijke televisiezender NTV lopen de deelnemers zelfs een groot risico om tijdens de opnames te sterven. Zij moeten bij inschrijving voor deelname dan ook een contract ondertekenen waarin ze afstand doen van het recht op gerechtelijke vervolging van het televisiestation in geval van overlijden tijdens de opnames.

In het programma strijden vijf mannen tegen elkaar in een aantal levensgevaarlijke 'reality' situaties, onderverdeeld in de thema's lucht, vuur, aarde en water. De deelnemers moeten onder meer passagiers uit brandende auto's redden en mensen van ijsschotsen halen in het midden van een halfbevroren meer.

En er geven zich nog deelnemers op ook!

Drugsvangst in tafelvoetbal

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat de bal uit een tafelvoetbalspel niet kwam terugrollen en de eigenaar dat kast openbrak vond hij twaalf pakjes van elk een kilo hasj op de bodem. Ze vertegenwoordigden een totale waarde van 250.000 gulden. De man, een Nederlandse bouwvakker uit het Belgische Lommel, had het spel kort daarvoor voor 55 gulden gekocht. Hij had het spel op de kop getikt toen hij een huis sloopte in de omgeving van Eindhoven. De nieuwe eigenaar van het perceel verkocht het voetbalspel aan de zoon van de sloper voor 1000 frank (55 gulden). Toen vader en zoon in de avonduren 'de openingsmatch' op het spel speelden kwam de eerste de beste bal die in het doel ging niet terugrollen. Na de vondst van de drugs belden zij de politie. Uit het vervolgonderzoek kwam naar voren dat de plaats waar gesloopt werd eigendom is geweest van een coffeeshophouder, die geen onbekende was van het gerecht.

Pamela en Tommy al weer uit elkaar

Pamela Anderson en haar man Tommy Lee zijn al weer uit elkaar. Het sekssymbool en de drummer met de losse handjes, hadden zich na de gevangenisstraf van laatstgenoemde weer verzoend, maar daar is nu een einde aan gekomen. Wereldberoemd werden ze door de wel of niet bewust op de markt gebrachte seks video, waarvan de beelden ook in veelvoud zijn terug te vinden op internet. Pamela Anderson zou zich nu inlaten met een professioneel surfer. Wie de (on)gelukkige is op wie Tommy Lee nu zijn lusten botviert, is niet bekend.

Bedankt R@b en misterM voor de tip.

Liam wil niet vechten met Robbie

Oasis-zanger Liam Gallagher heeft laten weten dat hij afziet van de bokswedstrijd met Robbie Williams. "Er komt geen gevecht. Daar gaat het helemaal niet om bij muziek. Het is allemaal nogal kinderachtig en zielig. Ik wil de muziek liever het woord laten doen", aldus de zanger in een interview.

Zanger Robbie Williams daagde Liam tijdens de uitreiking van de BRIT Awards namelijk uit voor het gevecht. Williams stelde toen voor, dat beide zangers 100.000 pounds in zouden zetten en dat de winnaar uiteindelijk mocht bepalen naar welk goed doel het geldbedrag zou gaan. Het is niet bepaald een geheim dat Robbie en de mannen van Oasis elkaar niet erg mogen. Zo stuurde Williams Oasis een rouwkrans ter ere van hun nieuwste album 'Standing on the Shoulder of Giants'. De bandleden van Oasis noemden op hun beurt in een interview Williams een "vette danser".

Kindermoordenaar mag zichzelf niet verhongeren

De Britse kindermoordenaar Ian Brady, die in 1966 samen met zijn vriendin Myra Hindley een levenslange gevangenisstraf kreeg opgelegd vanwege de moord op drie kinderen, mag zichzelf niet doodhongeren.
De man begon in september vorig jaar aan een hongerstaking omdat hij vindt dat hij na 35 jaar cel zijn 'tijd verspilt'. Kort geleden begon hij ernstig te verzwakken door het gebrek aan voedsel, en daarop besloten artsen hem gedwongen voedsel toe te dienen.
De Britse rechter vond dit een "wettig, rationeel en eerlijk besluit". De man heeft niet het recht zichzelf door middel van een hongerstaking van het leven te beroven.

In 1984 bekende de man overigens nog eens twee kindermoorden.

En moge hij rotten in zijn cel...

Superklager belt 2000x in een jaar

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 'superklager' uit Haren heeft vorig jaar zeker vijf keer per dag telefonisch geklaagd aan het adres van Groningen Airport Eelde om te klagen over geluidsoverlast van vliegtuigen .
In totaal kregen de medewerkers van de luchthaven de man ruim 2000 keer aan de telefoon in een jaar tijd. In totaal kwamen er vorig jaar 5385 klachten binnen. Het jaar ervoor waren dat er 3500.
De meeste klachten kwamen uit het dorpje Glimmen. De inwoners van dat dorpje belden in totaal 2089 keer. Dankzij de superklager kwam het villadorpje Haren op de tweede plaats in het lijstje met een totaal aantal van 2087 klachten.

De telefoontikken van de man hebben overigens nauwelijks nut gehad. De commissie milieuhygiëne luchtvaartterrein Eelde die de klachten behandelt, heeft bekendgemaakt per januari van dit jaar op nul te beginnen.

Tip: Kun je niet tegen geluid van vliegtuigen ? Ga dan niet bij een vliegveld wonen !

Drie schoolmeisjes verzonnen aanrijding

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie Roermondse schoolmeisjes, Kim S. (16), Joyce C. (17), en Laurena N. (17) verklaarden in de zomer van 1998 zonder aan de politie en later ook aan de rechter-commissaris dat zij geschept waren door een Volkswagen Golf., die na het ongeval door was gereden. Ze hadden echter wel de kentekenplaat van de Golf genoteerd.
De eigenaar van de auto, Peter van de Boel uit Roermond, werd van zijn bed gelicht en gearresteerd. Hij ontkende er ook maar iets vanaf te weten, maar de Roermondse politierechter geloofde daar niets van en maakte hem zelfs uit voor 'leugenaar'. Een blunder, zo bevestigt het openbaar ministerie nu. (die maakt het OM wel vaker geloof ik )

"De rechter zei me: 'stop maar met liegen, dan heb je nog een kans. Zeg maar dat je het gedaan hebt, dan kan ik daar in het vonnis rekening mee houden'. Maar ik had helemaal niks misdaan."
De man werd veroordeeld tot drie jaar rijontzegging en een boete van 1.250 gulden.

Nu blijkt echter dat de jongedames de aangifte volledig uit hun duim gezogen hebben en dat de man onschuldig is. De drie scholieren kregen spijt van hun wandaad en bekenden tegenover de politie het hele verhaal te hebben verzonnen. Het drietal had de fietsen uitgeleend aan een vriendje, die er brokken mee maakte. Eenmaal thuisgekomen durfden zij dit niet tegen hun ouders te vertellen en verzonnen zij het verhaal, uit pure angst voor straf.

Zijn advocaat mr. A. van der Toorn meent dat de meisjes het kenteken toevallig ergens gezien hebben.
"De auto van mijn cliënt stond op dat moment met panne voor zijn deur", aldus de raadsman. "Ik geef toe dat er geen speld tussen te krijgen was in de verklaringen van die drie. Maar de rechter nam het Peter nogal kwalijk dat hij maar bleef ontkennen. Letterlijk zei hij dat hij maar blij moest zijn dat-ie er met drie jaar ontzegging vanaf kwam. Hij had eigenlijk vijf jaar in zijn hoofd, zei-die nog."

De drie scholieren zullen zich op 1 mei moeten verantwoorden voor de kinderrechter wegens het doen van een valse aangifte. De man eist bovendien een schadevergoeding van 10,000 gulden van de drie meiden.

Brad Pitt presenteert Oscar Uitreiking

De Amerikaanse acteur Brad Pitt zal op 26 maart de Oscaruitreiking presenteren. De organisatie van de Academy Awards heeft dit gisteren bekend gemaakt.
Brad Pitt werd vier jaar geleden genomineerd voor zijn bijrol in de film 'Twelve Monkeys' van regisseur en ex-monty python lid Terry Gilliam.

Vraag me af waarom ze niet gewoon weer Billy Crystal nemen. Niemand presenteerde de Oscar uitreiking zo leuk als hij dat deed, en Brad Pitt is nou niet bepaals lollig te noemen...

Winkelbewaker ontwaakt uit coma

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee maanden geleden door een winkeldief met een knuppel in coma geslagen supermarktbewaker Mo Issa uit Leeuwarden is uit zijn coma ontwaakt. Hij is overgeplaatst vanuit het Academisch Ziekenhuis Groningen naar een ziekenhuis in zijn woonplaats. Zijn toestand is nog steeds zeer ernstig, hoewel de man wel weer enigszins bij kennis is. De man hield aan de klap van de 24-jarige winkeldief hersenletsel op en zal waarschijnlijk nooit meer kunnen werken.

De dader, eveneens afkomstig uit Leeuwarden, zit in voorarrest. Justitie verwijt hem poging tot doodslag.

De directe aanleiding voor de mishandeling was dat de bewaker opmerkingen maakte tegen de man, toen deze twee keer achtereen door de politie werd bekeurd voor fout parkeren op het terrein van de supermarkt. Hierop pakte de man een knuppel en sloeg de bewaker op het hoofd.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.