Drie schoolmeisjes verzonnen aanrijding

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie Roermondse schoolmeisjes, Kim S. (16), Joyce C. (17), en Laurena N. (17) verklaarden in de zomer van 1998 zonder aan de politie en later ook aan de rechter-commissaris dat zij geschept waren door een Volkswagen Golf., die na het ongeval door was gereden. Ze hadden echter wel de kentekenplaat van de Golf genoteerd.
De eigenaar van de auto, Peter van de Boel uit Roermond, werd van zijn bed gelicht en gearresteerd. Hij ontkende er ook maar iets vanaf te weten, maar de Roermondse politierechter geloofde daar niets van en maakte hem zelfs uit voor 'leugenaar'. Een blunder, zo bevestigt het openbaar ministerie nu. (die maakt het OM wel vaker geloof ik )

"De rechter zei me: 'stop maar met liegen, dan heb je nog een kans. Zeg maar dat je het gedaan hebt, dan kan ik daar in het vonnis rekening mee houden'. Maar ik had helemaal niks misdaan."
De man werd veroordeeld tot drie jaar rijontzegging en een boete van 1.250 gulden.

Nu blijkt echter dat de jongedames de aangifte volledig uit hun duim gezogen hebben en dat de man onschuldig is. De drie scholieren kregen spijt van hun wandaad en bekenden tegenover de politie het hele verhaal te hebben verzonnen. Het drietal had de fietsen uitgeleend aan een vriendje, die er brokken mee maakte. Eenmaal thuisgekomen durfden zij dit niet tegen hun ouders te vertellen en verzonnen zij het verhaal, uit pure angst voor straf.

Zijn advocaat mr. A. van der Toorn meent dat de meisjes het kenteken toevallig ergens gezien hebben.
"De auto van mijn cliënt stond op dat moment met panne voor zijn deur", aldus de raadsman. "Ik geef toe dat er geen speld tussen te krijgen was in de verklaringen van die drie. Maar de rechter nam het Peter nogal kwalijk dat hij maar bleef ontkennen. Letterlijk zei hij dat hij maar blij moest zijn dat-ie er met drie jaar ontzegging vanaf kwam. Hij had eigenlijk vijf jaar in zijn hoofd, zei-die nog."

De drie scholieren zullen zich op 1 mei moeten verantwoorden voor de kinderrechter wegens het doen van een valse aangifte. De man eist bovendien een schadevergoeding van 10,000 gulden van de drie meiden.

Submitter:  Bron: <a href=http://www.telegraaf.nl/ target=_new>Telegraaf</a>