Bosniër schiet zes familieleden dood

Een Bosniër heeft gisteren zes van zijn familieleden doodgeschoten. Hij vermoordde er drie bij hen thuis en drie anderen in een bus, aldus de politie en ooggetuigen. Agenten wisten de 45-jarige man vervolgens aan te houden.

Onder de slachtoffers zijn een oom en een tante en twee verre neven. De man pleegde de eerste moorden op het busstation, waarbij een 41-jarige buschauffeur ernstig gewond raakte. Hij ging vervolgens naar een woning waar hij een man doodschot in de badkamer. Zijn oom en tante schoot hij daarna dood in hun tuin.

De motieven van de man zijn nog onbekend. Hij zou al sinds zijn jeugd gefascineerd zijn geweest door wapens en nooit veel vrienden hebben gehad. De man had zich volgens zijn buren vreemd gedragen en zou depressief zijn. Zijn vrouw en twee kinderen en zijn ouders wonen in hetzelfde dorp en wilden niet met de media praten.

De regio Tuzla ligt in de Moslim-Kroatische federatie, een van de twee autonome delen waaruit Bosnië bestaat. In het gebied leven duizenden moslims uit andere delen van Bosnië die tijdens de oorlog (1992-'95) op de vlucht sloegen.