Honkballers winnen na 78 nederlagen op rij

De aanhouder wint, zo blijkt maar weer. De honkballers van de Saint Peter's University in New Jersey hebben voor het eerst sinds mei 2016 weer een wedstrijd gewonnen. Ze verloren hun laatste wedstrijd van dat jaar, eindigden vorig jaar met een record van 0-38 en stonden dit jaar tot zondag op 0-39.

De Saint Peter's Peacocks deden het in die periode dus niet al te best en dat bleek ook uit de scores: gemiddeld verloren ze met 3-12, terwijl ze in zes wedstrijden minstens 25 runs tegen kregen. Op bezoek bij de Iona Gaels in New Rochelle (New York) ging het echter allemaal anders.

Saint Peter's-werper Willie Krajnik deed het uitstekend en gaf slechts drie hits weg, waar de Gaels maar één run uit scoorden. Ondertussen scoorden de Peacocks zowaar zeven keer en zo trots als een pauw konden ze zeggen dat de streak na 78 nederlagen eindelijk voorbij was: 1-7.

Overigens was het de eerste van twee wedstrijden op zondag, maar het is te hopen dat de Saint Peter's-fans zich voorafgaand aan wedstrijd twee al een stuk in de kraag gedronken hadden: die ging namelijk weer ouderwets verloren...met 19-2.