NFL: Eerste éénhandige speler ooit, 'rugbymonster' naar Super Bowl-winnaars

In het AT&T Stadium in Arlington, Texas is zaterdag de draft in de NFL afgesloten. In totaal werden 256 spelers vanuit het college football overgeheveld naar de NFL, het proces wat eerder in de week begon toen de Cleveland Browns quarterback Baker Mayfield als nummer één kozen. 

In de vijfde ronde werd geschiedenis geschreven: de Seattle Seahawks kozen voor defensive back Shaquem Griffin. Toen hij vier jaar oud was moest zijn hand wegens een aangeboren probleem geamputeerd worden en Griffin wordt dan ook de eerste éénhandige NFL-speler ooit. 

Een ander verhaal was er rondom Jordan Mailata. De 21-jarige Australische rugby league-speler speelde in zijn leven welgeteld nul minuten american football, maar de Super Bowl-kampioenen van de Philadelphia Eagles besloten hem in ronde zeven als 233e pick te kiezen.

Mocht de aarde ooit bezocht worden door aliens, dan is Mailata een van de mensen waar we op fysiek gebied indruk mee moeten maken: het monster is twee meter lang, weegt een goede 160 kilo, maar is ondanks zijn gigantische formaat bloedsnel en ontzettend wendbaar.

Hoeveel Mailata voor zijn avontuur, dat pas enkele maanden geleden begon, van american football wist? "Mate, helemaal niks! Maar het leek me een leuke sport, dus ik ben het eens gaan proberen. Een mooie uitdaging, toch?", aldus de kersverse offensive tackle van de Eagles, waar NFL-fans nu al lyrisch over zijn.

Tot slot was er nog wide receiver Trey Quinn. Hij werd door de Washington Redskins als 256e en laatste gekozen, wat hem de weinig flatteuze eretitel Mr. Irrelevant opleverde - de bijnaam voor de speler die in de draft als laatste gekozen wordt. 

Voor de liefhebber: de volledige lijst met gedrafte spelers is hier te vinden.

De Seahawks kiezen voor Griffin (Bron: YouTube)

De Eagles kiezen Mailata (Bron: YouTube)