E3: de Microsoft persconferentie

Icoon GamesHet is zover, de eerste persconferentie van de E3 zit er op. Om half zes vanochtend Nederlandse tijd hield Microsoft als eerste van de drie grote consolebouwers hun persconferentie op de vernieuwde E3 beurs. De show bleek vrij weinig verrassingen te bieden, maar liet de pers wel interessant materiaal zien van al eerder aangekondigde games als Halo 3 en Mass Effect.

De show begon wel met twee nieuwkomers, namelijk "Scene-it" en "Viva
Piñata: Party Animals". Beide games zijn zogeheten partygames, neergezet door Microsoft als games voor de hele familie. Scene-it bootst een quiz na die je met vier man tegelijk kan spelen door middel van een simpele controller. De game plus vier van deze controllers zal over de toonbank gaan voor de prijs van een normale Xbox 360 game (rond de 60 euro).
(meer...)

Viva Piñata: Party Animals is een soort digitaal bordspel met zogeheten mini-games erin verwerkt. Het geheel lijkt veel op de veel bekendere Mario Party serie, maar maakt gebruik van de karakters uit de Viva Piñata wereld.
(meer...) Het originele Viva Piñata spel, voorheen enkel te spelen op de Xbox 360, zal dit jaar ook voor de PC gamers te spelen zijn voor zowel XP als Vista.
Een specifieke datum is echter nog onbekend.
(meer...)

Microsoft kondigde vanochtend in Los Angeles tevens de PC-conversie aan van nog een Xbox 360-topper. De third person shooter Gears of War, die enkele miljoenen malen over de toonbank ging voor de Xbox 360, zal ook de PC aandoen. PC gamers zullen kunnen genieten van de gehele game zoals die ook verscheen op de Xbox 360, maar daarnaast ook van nieuwe multiplayer maps, een nieuwe multiplayer-modus en een aantal nieuwe hoofdstukken voor de campaign-modus. Rond de Kerstdagen zou deze game in de schappen moeten liggen.
(meer...)


Gears of War dit jaar nog op de PC


Er werd eveneens een trailer getoond van het vierde deel in de Call of Duty serie. Dit maal speel je eens niet een soldaat tijdens de tweede wereldoorlog maar mag je gaan strijden in een fictioneel hedendaags conflict. Na de trailer gaf men de controller over aan twee van de ontwikkelaars en speelde men live een klein stukje van een single-player level. Na dit alles had men nog een laatste aankondiging. Er zal een multiplayer beta komen voor Call of Duty 4, dit houdt in dat spelers de kans krijgen om gratis het multiplayer gedeelte van de game te testen.
(meer....)

Grootste nieuws voor Europa was de aankondiging van de Xbox 360 Elite en de video marketplace. De Xbox 360 Elite is een zwarte, luxere uitvoering van de Xbox 360 en zal 24 augustus ook in Europa verkrijgbaar zijn. Een prijs is echter nog niet bekend.
Op dezelfde dag van de launch van de Elite zal Microsoft ook de al in de V.S. verkrijgbare video marketplace in Europa lanceren. Dit houdt in dat ook Europese Xbox 360-bezitters films en TV-series zullen kunnen downloaden in HD kwaliteit.
(meer...)

Uiteraard kon Microsoft de show niet afsluiten zonder iets van Halo 3 te laten zien en liet op het allerlaatst nog een trailer zien met gameplay beelden. Men kreeg eindelijk beelden te zien uit de singleplayer na al weken te zijn doodgegooid met multiplayer materiaal. De trailer is uiteraard te bezichtigen op FOK!games.
(meer...)


Veel singleplayer beelden van Halo 3 aan het einde van de show


Enkele andere trailers die tijdens de show werden getoond:
Project Gotham Racing 4
Halo Wars
Mass Effect
Too Human
Assassin's Creed (live demonstratie)
TimeShift
Resident Evil 5

Voor al het andere nieuws omtrent de E3 kun je natuurlijk de komende dagen ook terecht op FOK!games