Van Bronckhorst geeft toe: "Zou het nu anders doen"

Giovanni van Bronckhorst kreeg veel kritiek te horen toen hij tegen VVV-Venlo (1-0 verlies) Nicolai Jörgensen wisselde voor Robin van Persie.

Veel supporters hadden liever gezien dat Feyenoord in de slotfase met zowel Jörgensen als Van Persie voorin was gaan spelen. "Ja, ik zou dat nu anders hebben gedaan. Maar dat zeg ik in de wetenschap dat het niet uitpakte zoals gehoopt. Met informatie van achteraf en die had ik niet toen ik wisselde", zei Van Bronckhorst woensdag op de persconferentie voor het thuisduel met FC Groningen (donderdag).

In Venlo bracht Gio eerder al Jean-Paul Boëtius binnen de lijnen voor Sam Larsson. "Larsson zat in Venlo totaal niet in de wedstrijd. Jörgensen speelde ook niet goed, kreeg ook geen kansen. Dan moet je kiezen", aldus de coach. "Ik had Van Persie achter de spitsen kunnen zetten. Of Jörgensen achter Van Persie. Maar dan had ik Jens Toornstra moeten wisselen en dat was toch echt onze gevaarlijkste speler in Venlo."

Na het inbrengen van Van Persie kreeg Feyenoord in de slotfase een strafschop tegen, waardoor VVV-Venlo met 1-0 won. De Rotterdammers staan nu vijfde in de Eredivisie, negentien punten achter koploper PSV. Groningen, de tegenstander van donderdagavond, is de huidige nummer dertien.

Van Bronckhorst geeft toe: "Zou het nu anders doen" (Pro Shots / Kay Int Veen)
Van Bronckhorst geeft toe: "Zou het nu anders doen" (Pro Shots / Kay Int Veen)