Blijdorp past gorillaverblijven aan

Icoon BinnenlandsHet buitenverblijf van de gorilla’s in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zal drastisch worden aangepast om te voorkomen dat een van de mensapen in de toekomst kan ontsnappen. Dit maakte de directie van Blijdorp vandaag bekend. Het aanpassen gebeurt naar aanleiding van de ontsnapping van Bokito enkele weken geleden waarbij een 57-jarige bezoekster ernstig gewond raakte. Zij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

De gracht rond het verblijf, nu nog vier meter breed en gevuld met water, wordt vervangen door een zes meter brede en vijf meter diepe greppel die niet gevuld zal worden met water. Ook zal er rond het buitenverblijf een vijf meter hoge wand komen met op drie plaatsen doorkijkmogelijkheden. Mensapen kunnen met geen mogelijkheid vijf meter hoog springen dus zou ontsnappen onmogelijk moeten zijn.

Het binnenverblijf wordt ook aangepast volgens de directie. Zo werd onlangs al halfdoorzichtige folie op de ruiten van het binnenverblijf geplakt om zo oogcontact tussen de apen en mensen onmogelijk te maken. De apen zullen binnen verblijven tot het buitenverblijf volledig klaar is. Blijdorp hoopt dat dat aan het einde van de zomer zal zijn.
Met dank aan Asskicker14 voor de submit.