PDC WK: 63-jarige Paul Lim stunt met zege op Webster

Dag vijf van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Geen Nederlanders, wel Mensur Suljovic, Kevin Painter en Mark Webster. Dit bericht zal na iedere gespeelde wedstrijd een update krijgen. 

Kai Fan Leung 0-2 Paul Lim (VR)
Het duel tussen de qualifiers uit Azië. Kai Fan Leung won de Noord&Oost-Aziatische qualifier en Pauk Lim de Zuid&west-Aziatische qualifier. Lim kreeg op 3-1 en 2-1 zes pijlen om de partij uit te gooien. Dat lukte niet. Een leg later trok de 63-jarige Lim wel aan het langste eind. Met dubbel achttien mag hij later op de avond terugkomen tegen Mark Webster.

Mensur Suljovic 3-0 Kevin Painter
Mensur Suljovic kende in Kevin Painter eigenlijk geen tegenstander. De Oostenrijker stond geen set af tegen The Artist. Suljovic nam meteen het initiatief door de eerste set met 3-0 te pakken en Painter in de tweede set te breken. De Engelsman brak terug, maar miste vervolgens twee pijlen om zijn eigen leg te houden. Suljovic raakte zijn dubbel wel en kwam weer op voorsprong. In de vierde leg van deze set gooide Painter tweemaal een maximale score, maar mede door lage andere scores kwam hij niet op een dubbel.  Suljovic gooide 72 uit en kwam op 2-0 in sets.

De nummer vijf van de wereldranglijst leek het duel snel te willen beslissen en pakte een 2-0 voorsprong in de derde set. Painter deed nog wat terug door 88 uit te gooien, maar een leg later maakte Suljovic via tops alsnog een einde aan de partij.

Daryl Gurney 3-1 Ronny Huybrechts
Gurney opende de partij met een bijna een negendarter. Bij pijl acht ging het echter mis. Even later werd het alsnog 1-0 voor Gurney. Huybechts kwam echter een break voor, maar kon die break niet vasthouden. Gurney trok de stand gelijk en won alsnog zijn begonnen eerste set. Het was een set van hoog niveau. Beide spelers haalden 110 gemiddeld.

Gurney liep vervolgens eenvoudig naar een 2-0 voorspong. In set drie kreeg Huybrechts één break en kon daarmee de derde set naar zich toe trekken. Het bleek het laatste kunstje van Huybrechts. Set vier ging met 3-1 naar Gurney en won daarnee de partij. Qua gemiddelden zakte het niveau iets. Gurney sloot af met 101 en Huybrechts met 98.

Mark Webster 2-3 Paul Lim

Paul Lim staat in de tweede ronde van het WK. De man uit Singapore won met 3-1 in sets van Mark Webster. De linkshandige Webster kwam nog wel op voorsprong, maar won was het Lim die aan het langste eind trok. Hok won met 3-2. 

Lim moest nog wat wennen aan het podium en worstelde in de eerste set. Het publiek in Ally Pally besloot om Lim flink te steunen en met succes. De darter uit Singapore maar eens goed achter te gaan staan. De 63-jarige Lim pakte vervolgens vervolgens sets twee en drie met 3-2. Webster werd op tijd wakker en trok er een beslissendse set uit. In de laatste set was het echter Lim die met finishes van 89, 114 en 80 de beslissende set won.