Fowler wint Hero World Challenge, Woods gedeeld negende

Met een zeer sterke laatste ronde 61 (-11) heeft Rickie Fowler de Hero World Challenge gewonnen. Tiger Woods liep op de laatste dag in de Bahama's een ronde van 68 (-4) en werd daarmee gedeeld negende.

Fowler begon de dag op de vijfde plaats, zeven slagen achter de leider harley Hoffman. Op de eerste negen holes maakte Amerikaanse golfer acht birdies, terwijl leider Hoffman geen indruk wist te maken. Hij begon nog wel met een birdie op de eerste hole, maar maakte op hole vier en vijf een bogey. Op de negende zou hij nog wel birdie maken, maar verder kwam hij niet. Hoffman sloot ook zijn ronde af met een ronde 72 slagen.

Ook op de laatste negen holes bleef Fowler goed golf spelen. Op hole elf, dertien en vijftien maakte hij ook nog birdies waarmee uitkwam op een ronde van 61 slagen, daarmee zorgde hij voor een nieuw baanrecord. Fowler zou op een totaal uitkomen van 270 slagen over het toernooi en is daarmee achttien slagen onder par. Hoffman werd nog wel tweede op vier slagen van zijn landgenoot. Tommy Fleetwood en Jordan Spieth (-11) eindigden samen op de derde plaats.


Tiger Woods besloot het toernooi met een ronde 68 (-4). Na een minder goede derde ronde begon de 41-jarige Amerikaanse golfer weer sterk. Na negen holes was hij vijf onder, met daarbij een eagle op een par vier hole. Op de tiende hole maakte Woods zijn enige double bogey van het toernooi, maar herstelde zich al snel met een birdie op dertien en veertien. Alleen sloot Woods slecht af met zowel op de zeventiende als op de achttiende hole bogey te maken Met de scores 69-68-75-68 (-8) werd hij gedeeld negende in het toernooi van de PGA Tour waarvan hij zelf gastheer is. 

Door de negende plaats komt Woods waarschijnlijk maandag weer in de top 700 terecht. Op dit staat de veertienvoudig major winnaar op 1199 plaats op de wereldranglijst.