FOK! Wat een weer: kouder weer, maar niet voor lang

November grijs en kil, dan slaat de winter op til.

Gegroet!

De komende paar dagen zakken de temperaturen een paar graden en zijn er ook enkele nachten met lichte vorst. Lang duurt dit speldenprikje niet, want na het weekend lopen de temperaturen weer op. Dus van echt winterweer is er nog steeds geen sprake en roeptoeteren ze op de fora maar lekker voort.

Vandaag was het niet eens zo'n slechte dag. De zon scheen geregeld en de buienactiviteit bleef met name tot het noorden beperkt. Echt actief waren die buien overigens niet. Hoewel, terwijl ik dit type passeert er nu wel een vrij pittige bui. De komende uren klaart het steeds verder op. Zeker in het binnenland koelt het rap af tot om en nabij het vriespunt. Ook kan er nevel en mist ontstaan, dus het is even opletten. Aan zee blijft het zachter en kan er nog een bui vallen.

Morgen blijven de nevel en mist misschien hardnekkig aanwezig. Zeker in het oosten bestaat de kans dat het de hele dag kil en grijs blijft met temperaturen rond de 2 a 3 graden. In de rest van het land is er meer ruimte voor de zon, maar kan er ook een enkele bui vallen. Dit met name in de kustprovincies en een héél enkele daarvan kan nog hagel of onweer geven. Daar wordt het dan 6 graden. De wind draait naar een noordelijke richting en is matig tot vrij krachtig. 

Tot morgen!

Nederland
 

Zie de maan schijnt. (Foto: DJMO)

Zie de maan schijnt door de bomen... (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!