Twee zeslingen binnen 10 uur

Icoon OpmerkelijkHet gebeurt niet elke dag dat er een zesling geboren werd. Het is zeker zeer bijzonder als dat tweemaal in een etmaal gebeurt, en niet eens zo ver van elkaar af.

Helaas was één set kinderen zeer vroeg geboren en hebben ze het niet allemaal overleefd. De ouders, Ryan and Brianna Morrison, hadden al lange tijd geprobeerd kinderen te krijgen maar kregen pas succes na een IVF behandeling.

De zesling bestond uit vier broertjes en twee zusjes. Afgelopen woensdag overleed de kleine Bennet en donderdag bezweek zijn broertje Tryg ook.

De vier overgebleven kinderen verblijven nu op de intensive care afdeling van een kinderziekenhuis in Minneapolis. De zes werden zondag geboren na 22 weken zwangerschap, ongeveer 4 en een halve maand te vroeg. Volgens experts zijn veel vitale organen zoals hersenen, huid, nieren en longen dan ook nog niet goed ontwikkeld.

De doctoren hebben gedurende de zwangerschap erop aangedrongen het aantal foetussen te verkleinen om zo de kans op een succesvolle zwangerschap te vergroten. De ouders wilden dat niet. Later, maandagochtend, kwam er nog een stel zeslingen ter wereld in de staat Arizona.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde en herschreven submit.