Van de Pas naar kwartfinales World Grand Prix, negatief record Engeland

Darter Benito van de Pas heeft zich net als vorig jaar geplaatst voor de kwartfinales van de World Grand Prix. De Tilburger speelde een bijzonder overtuigende partij tegen de Welshman Gerwyn Price.

Price kwam er aanvankelijk totaal niet aan te pas en zag de Nederlander de eerste twee sets met 3-0 winnen. In set drie kon Price dan toch een leg pakken, maar op 2-2 verzuimde hij dubbel 20 te gooien voor een 106-finish. Van de Pas liet die kans niet onbenut, gooide 48 uit en maakte de partij met 3-0 in sets af.

In de kwartfinales neemt Big Ben het op tegen Simon Whitlock. De Australiër was een maat te groot voor Richard North, die juist op aanraden van Whitlock full-time is gaan darten. De Engelsman, op Rob Cross na de beste nieuwkomer op de PDC Tour dit jaar, ging met 0-3 onderuit tegen Whitlock. De andere kwartfinale gaat tussen Mensur Suljovic en Peter Wright. Suljovic was veel te sterk voor Steve West (3-0), terwijl Wright Mervyn King met 3-1 naar huis stuurde.

Met naast Van de Pas (Nederland), Whitlock (Australië), Wright (Schotland) en Suljovic (Oostenrijk) verder nog John Henderson (Schotland), Raymond van Barneveld (Nederland), Robert Thornton (Schotland) en Daryl Gurney (Noord-Ierland) in het toernooi betekent het dat er geen enkele Engelsman bij de laatste acht staat. Dat is nog nooit eerder gebeurd op een major bij de PDC.