Studentencorps Vindicat sloopt sushitent

De Groningse studentenvereniging Vindicat heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien. Bij een gezellig samenzijn in een all-you-can-eat sushirestaurant werd onder andere tegen de muur geürineerd, met glas gegooid, gordijnroeden van de muur getrokken en werd het personeel beschimpt.

Vorige week zondag waren alle tafels in het restaurant bezet door corpsleden - behalve één. De Groningers die aan die tafel een verjaardag vierden, doen hun verhaal op het stadsblog. In het begin was het vooral lawaaiig en duurde het eten lang door de grote drukte. Later werd de sfeer grimmiger, en moest de inventaris van het restaurant eraan geloven. De dag erna ging het restaurant uren later open dan gebruikelijk om de troep op te ruimen en de schade te herstellen. 

De politie bevestigt ter plaatse te zijn geweest, maar heeft niet ingegrepen. De besturen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool willen niet inhoudelijk reageren zo lang niet precies duidelijk is wat er is gebeurd.

En uiteraard heeft ook de praeses van Vindicat, Stijn Derksen, gereageerd. Vanaf morgen is hij echter niet meer in functie, dus eventuele schuldbekentenissen en sancties zijn de zaak van zijn opvolger, maar Derksen liet wel weten dat het hier ging om "een etentje ter afsluiting van het hospiteerweekend. Dat is geen Vindicat-aangelegenheid, al zijn het wel studentenhuizen van ons".

De vereniging Vindicat komt graag in het nieuws. Vorige week bijvoorbeeld nog, toen roeidochter Aegir de kranten haalden met de 'Slet van het jaar'-verkiezingen. Ook de fameuze bangalijst kwam uit de koker van Vindicat. En om duidelijk te maken dat het niet voor iedereen is weggelegd om lid te worden van deze hoogstaande club, valt er nog af en toe een dode of een zwaargewonde tijdens de ontgroening.