Basketballers Spanje en Kroatië blijven winnen op EK

De Spaanse basketballers maken hun favorietenrol op het EK vooralsnog prima waar. Tegen Roemenië, het gastland van groep C, werd zoals min of meer werd verwacht ruim gewonnen. De Roemenen hielden één kwart gelijke tred, maar onder leiding van de 20-jarige Denver Nuggets-speler Juan Hernangomez en diens 23-jarige broer Willy (New York Knicks) boekten de Spanjaarden een 91-50 zege.

Kroatië had het aanzienlijk moeilijker met de Balkan-genoten uit Montenegro, maar met onder meer 23 punten van Indiana Pacers-speler Bojan Bogdanovic boekte de ploeg toch een 76-72 zege. Bij Hongarije was het Adam Hanga die zijn ploeg aan de hand nam. Met 31 punten en acht rebounds en assists hielp hij de ploeg naar 85-73 overwinning op Tsjechië, Hongarije's eerste zege op het EK. Montenegro en Tsjechië hebben er ook één, Spanje en Kroatië drie en Roemenië nul.

In groep D ging België met 67-76 onderuit tegen Rusland, dat daarmee alleen de leiding neemt met drie uit drie. New York Knicks-ster Kristaps Porzingis tekende voor 28 punten en leidde Letland zo naar een 97-92 zege op de Britten, waarmee het op twee overwinningen komt. Servië deed dat eveneens en wel door Turkije, gastland in de groep, met 80-74 te verslaan. De Turken staan zo, net als België, op één zege, Groot-Brittannië heeft er nul.