Ziyech: "Het is jammer dat dat nu weer zo gaat"

Hakim Ziyech heeft zich kritisch uitgelaten over het beleid van technisch directeur Marc Overmars bij Ajax. De Amsterdammers zagen deze zomer onder andere Davy Klaassen en Bertrand Traoré vertrekken, terwijl ook Davinson Sánchez hard op weg lijkt naar de uitgang, maar grote aankopen bleven tot dusver uit.

In gesprek met Ziggo Sport stelde Ziyech, na afloop van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Rosenborg BK, dat hij het nodig acht dat er versterkingen gaat komen. "Ja, dat vind ik wel. In de verdediging en ik denk ook wel op het middenveld en voorin."

De Marokkaan vindt het frusterend dat er nog geen grote aankopen zijn. "Je wilt zo vroeg mogelijk beginnen met een complete selectie, maar goed: dat is de voetballerij; wachten tot 1 september. Die nieuwe jongens moeten ook nog ingepast worden, dat kost tijd."

"Het is jammer dat dat nu weer zo gaat. Of ik met Overmars praat? Ik heb daar nog niets van gezegd, maar er zijn jongens die daar wat van gezegd hebben. Nu doe ik het. Het is jammer dat ze niet van de fouten van vorig jaar hebben geleerd. Hard? Ja, maar wel de realiteit."

De fans van Ajax hoeven niet te vrezen dat Ziyech gaat vertrekken uit Amsterdam. “Wat ik zelf wil? Dat heb ik vaak genoeg aangegeven. Weet je dat niet? Dan ben je niet voldoende op de hoogte gebracht. Ik wil slagen bij Ajax. Dat is nog niet helemaal gelukt. Of ik blijf? Dat kan ik nu wel zeggen, maar in de voetballerij kan het heel anders lopen. Zoals het er nu uitziet, blijf ik bij Ajax."