Estafettedames ondanks moeizame wissel naar WK-finale

De Nederlandse dames hebben zich op de 4x100 meter op het wereldkampioenschap atletiek in Londen geplaatst voor de finale. Madiea Ghafoor, Dafne Schippers, Naomi Sedney en Jamile Samuel eindigden in hun serie na een moeizame wissel van Schippers op Sedney als vierde, maar de tijd van 42,64 seconden was ruimschoots voldoende voor een finaleplek.

Grote slachtoffers vielen er niet te noteren in de series. Jamaica had een moeizame race, maar plaatste zich wel ruim voor de eindstrijd. Met 41,84 was het Amerikaanse kwartet het snelste, voor de Britse dames in 41,93.

Duitsland deed het met 42,34 ook uitstekend en stelde zich nog eens kandidaat voor een medaille, terwijl Zwitserland en Jamaica 42,50 liepen - een nationaal record voor Zwitserland, Jamaica deed het nog zonder Elaine Thompson. 

De zevende tijd werd met 42,77 gelopen door Brazilië, met een geweldig optreden van slotloopster Rosangela Santos. Die maakte in de halve finales van de 200 meter een valse start - bewust, zo gaf ze op de Braziliaanse TV toe, om zich voor de 4x100 meter te sparen. Trinidad & Tobago troefde Frankrijk met hun 42,91 met één honderdste af en staat ook in de finale.