Verspringster Reese op 2cm voor vierde keer wereldkampioene

Verspringster Brittney Reese heeft voor de vierde keer in haar imposante carrière de wereldtitel gepakt. De 30-jarige Amerikaanse was in het Olympisch Stadion in Londen opnieuw de beste, nadat ze in 2009, 2011 en 2013 ook al wereldkampioene werd - met tussendoor nog olympisch goud in 2012 en zilver in 2016.

In de finale in Londen sprong Reese in de derde poging naar 7,02 meter, waarmee ze de leiding in handen nam. Haar drie volgende sprongen waren allemaal ongeldig, maar dat deerde de Amerikaanse niet.

Het zilver was voor de 'neutrale atlete' Darya Klishina, afkomstig uit Rusland en vorig jaar op de Olympische Spelen de enige Russische die in de atletiek in actie mocht komen. Klishina zette een uitstekende reeks neer, maar kwam twee centimeter tekort om het goud te veroveren: 7,00 meter.

Ook daarachter was het erg spannend en met 6,97 meter ging het brons naar de Amerikaanse Tianna Bartoletta. De regerend olympisch kampioene sprong in haar laatste poging één centimeter verder dan de Servische Ivana Spanovic, die genoegen moest nemen met de vierde plek met 6,96 meter.