Cultvechter Takayama verlamd na worstelshow

Droevig nieuws uit Japan, waar maandag bekend is geworden dat showworstelaar en MMA-cultheld Yoshihiro Takayama, na een wedstrijdje showworstelen, vanaf de nek af verlamd is geraakt.

Volgens journalist Dave Meltzer kan Takayama nog wel praten, maar alle beweging zijn vanaf de nek niet meer mogelijk. De verlamming wordt veroorzaakt door zwaar beschadigd ruggemerg, opgelopen na een mislukte manoeuvre genaamd 'Sunset Flip' tijdens een showworstelevenement in Japan, drie maanden geleden.

Pro-worstelen
De inmiddels 50-jarige Takayama is vooral populair in Japan, waar hij bekend staat om zijn enorme incasseringsvermogen. Hij is dan ook een graag geziene gast bij alle grote Japanse pro-worstelshows. De Japanner is tevens één van de slechts twee showworstelaars in het zwaargewicht die wereldkampioen is geweest bij alle drie grote Japanse worstelorganisaties: IWGP Heavyweight Championship, GHC Heavyweight Championship en Triple Crown Heavyweight Championship.

Incasseringsvermogen tegen Don Frye
Takayama heeft ook vier MMA-partijen gevochten, onder andere voor de grote organisatie Pride FC en zijn meest memorabele gevecht is toch wel die tegen een andere UFC en Pride FC cultheld, Don Frye. In dat zes minuten durend gevecht hebben we de meest onvoorstelbare stotenwisseling in het MMA ooit gezien, het legendarische gevecht werd uiteindelijk gewonnen door Frye.


Frye vs Takayama (Bron: Youtube)