Van Gerwen naar kwartfinales European Darts Matchplay, Van der Voort klaar

Michael van Gerwen staat in de kwartfinales van de European Darts Matchplay, het zesde toernooi van de Euro Tour. Hij won zondagmiddag in de achtste finales van Mervyn King. Voor Vincent van der Voort werd deze ronde het eindstation. 

Van Gerwen tegen King ging tot 3-3 gelijk op, waarna Van Gerwen de versnelling inzette. Met een 134-finish wist hij de partij met 6-3 naar zich toe te trekken. Van der Voort trad aan tegen Joe Cullen. Hij moest eerst op 1-3 een break goedmaken en kwam 4-3 voor. dit bleek echter niet genoeg. Op de dubbels liet Van der Voort het een beetje afweten. Cullen profiteerde en won met 6-4. 

In de kwartfinales speelt Van Gerwen tegen Peter Hudson, die met 6-3 won van Alan Norris. Peter Wright, de nummer één van de Euro Tour dit jaar, verloor met 6-5 in de achtste finales van Cristo Reyes. De Spanjaard zal later aantreden tegen Stephen Bunting, die met 6-5 te sterk was voor Ian White. 

Het toernooi begon met zeven Nederlanders. Christian Kist verloor in de eerste ronde. Benito van de Pas, Jelle Klaasen, Jimmy Hendriks en Dirk van Duijvenbode waren zaterdag al klaar na een nederlaag in de tweede ronde. Het toernooi gaat vanavond verder met de kwartfinales. Ook de halve finales en finale worden nog gespeeld. 

Uitslagen European Darts Matchplay - Achtste finales
Mensur Suljovic 6-5 Daryl Gurney
Dave Chisnall 6-5 Ian White
Stephen Bunting 6-3 Kyle Anderson
Cristo Reyes 6-5 Peter Wright
Michael Smith 6-2 Andy Hamilton
Joe Cullen 6-4 Vincent van der Voort
Peter Hudson 6-3 Alan Norris
Michael van Gerwen 6-3 Mervyn King

Kwartfinales - vanaf 19.00 vanavond
Mensur Suljovic v Dave Chisnall
Stephen Bunting v Cristo Reyes
Michael Smith v Joe Cullen
Peter Hudson v Michael van Gerwen