Verwardiër wil trouwen met Amalia

Een 35-jarige man stond vandaag voor de rechtbank omdat hij op nieuwjaarsdag bij villa Eikenhorst was gearresteerd. De man stond toen aan het hek bij de koninklijke familie omdat hij een biertje wilde drinken met Willem-Alexander. Daarna zou hij zijn toekomstige schoonpa om de hand van zijn dochter willen vragen.

Hij ging volgens de marechaussee echter wat ver toen hij verklaarde gefouilleerd te moeten worden omdat hij een bomgordel aan zou hebben. Hij werd hierop afgevoerd naar het bureau.

Vanuit de cel probeerde de man opnieuw contact te leggen met onze koning. Na enige tijd in de nor is de man vrijgelaten met een enkelband en de uitdrukkelijke boodschap om niet in de buurt van villa Eikenhorst te komen. Hij knipte de enkelband echter door en werd weer opgesloten.

Volgens zijn advocaat heeft de man geen kwade plannen, maar is hij wel wat verward. Daarbij zou hij de marechaussees niet hebben willen bedreigen maar waarschuwen. Volgens het OM is de man echter volledig ontoerekeningsvatbaar en zou hij een verplichte behandeling in een psychiatrische kliniek moeten krijgen.

De man is overigens wellicht niet de beste huwelijkskandidaat voor onze kroonprinses. Hij heeft een strafblad met veroordelingen van 6 en 2,5 jaar voor gewelddadig gedrag.