Ontwikkelingen in zaak dood Nicky Verstappen

Rond de onopgeloste moord op de elfjarige Nicky Verstappen in augustus 1998 zijn nieuwe ontwikkelingen te melden. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg komen dinsdag aan het begin van de middag met een verklaring.

De elfjarige Nicky Verstappen uit Heibloem werd in 1998 op de Brunssummerheide vermoord tijdens een zomerkamp. De dader is nooit gevonden. Acht jaar geleden bleef DNA-onderzoek onder ruim honderd mannen uit de omgeving van de jongen en het toenmalige jeugdkamp zonder resultaat. Het Openbaar Ministerie (OM) liet daarna zelfs het graf van de kampoudste openen om DNA-materiaal af te nemen. Ook dat bleek niet overeen te komen met DNA dat op het lichaam van Nicky werd aangetroffen.

De afgelopen vier jaar heeft een rechercheteam opnieuw onderzoek gedaan. Het zogenoemde cold-caseteam heeft onder andere bestaande dossiers opnieuw tegen het licht gehouden.

De persbijeenkomst van politie en OM is dinsdag om 12.30 uur in het gebouw van het Openbaar Ministerie Limburg in Maastricht.

Ontwikkelingen in zaak dood Nicky Verstappen
Ontwikkelingen in zaak dood Nicky Verstappen (Foto: ANP)