FOK! Wat een weer: zomer!

Zoele mei, boerengeschrei.

Goedemorgen!

Gisteren was het een fraaie dag, alhoewel het tegen de avond hier en daar geregend kan hebben. De afgelopen nacht was het bewolkt en in het noorden viel ook wat regen. Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. De temperatuur loopt op tot maximaal 25 graden en de wind is zwak tot matig.

Morgen is een herhaling van vandaag. Temperatuur tot 25 graden en geen regen van betekenis. De dagen daarna neemt de regenkans  toe en wordt het een stuk frisser dan vandaag en morgen.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:43
Zon onder: 21:27
Zonkracht: 6/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1905 In Vriezenveen voltrekt zich een van de grootste branden uit de Nederlandse geschiedenis, die later het hele land wist te beroeren. In een paar uur tijd branden 228 huizen, twee kerken en het gemeentehuis aan de noordkant van Vriezenveen af. Er zijn geen persoonlijke ongelukken, maar er is wel heel veel leed. Circa 1600 inwoners zijn opeens dakloos. Drie dagen na de brand brengen koningin Wilhelmina en prins Hendrik een bezoek aan het zo getroffen dorp.
1940 De Duitse bezetters voeren de Midden-Europese Tijd en de zomertijd in Nederland in, in plaats van de tot dan toe gebruikelijke Amsterdamse Tijd. De klok wordt één uur en veertig minuten vooruit gezet.
1946 Demonstratie van de eerste magnetische bandrecorder door Jack Mullin.
1960 Demonstratie van de eerste laser door Theodore Maiman.
2006 Introductie van de MacBook, een van de best verkopende laptop computers van Apple.
2006 Ayaan Hirsi Ali vertrekt uit de Tweede Kamer en op diezelfde dag maakt minister Verdonk bekend dat uit onderzoek was gebleken dat Ayaan Hirsi Ali vooralsnog wordt geacht het Nederlanderschap niet te hebben verkregen.

Fraaie zonsondergang (Foto: Stephan5)
Fraaie zonsondergang (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!