Dode gevonden in afgebrande distilleerderij Turv

In het Drentse Exloo is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken in de drie panden van de Turv Exloo Distillery. Twee gebouwen zijn een rijksmonument. Volgens de brandweer is er sprake van "behoorlijk verwoestend vuur."

Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen, stelt de brandweer. Burgemeester Jan Seton van Exloo is ter plaatse gegaan. Het vuur sloeg meters hoog uit de gebouwen. De panden moeten vermoedelijk als verloren worden beschouwd. De distilleerderij deed ook dienst als evenementenlocatie en proeflokaal

Turv Exloo Distillery is een project van ondernemer Mathieu Smakman, die enige bekendheid kreeg door onder meer het televisieprogramma Ik vertrek. Het bedrijf bestond nog maar net twee jaar. Overigens staat Turv ook al weer te koop voor zo'n drie miljoen euro.

Update 18:55 uur:
De afgelopen nacht zijn een woonboerderij en 2 schuren afgebrand. RTV Drente meldt dat een politiehond hier vanmiddag een lichaam heeft gevonden. Het zou kunnen gaan om de mannelijke bewoner van de boerderij met wie sinds de brand geen contact meer is geweest. De man is ook de eigenaar van de distilleerderij. Zijn vrouw was op het moment van de brand niet thuis.

Het is niet duidelijk of de gevonden persoon door de brand is omgekomen.