Brandweer heeft brand Kapelle onder controle

De brandweer in Kapelle heeft de brand bij een fruitbedrijf aan de Oostambachtweg onder controle. Rond 3.30 uur in de nacht van donderdag op vrijdag werd het sein brand meester gegeven.

De brand begon donderdagavond in een grote stapel fruitkisten en sloeg over naar een aantal loodsen die bij de kisten stonden. Deze gebouwen zijn tot de grond toe afgebrand. In en om de loodsen waren 16 mensen aan het werk, maar die konden op tijd wegkomen.

De brandweer geeft wel aan dat het nablussen van de grote brand nog geruime tijd zal duren. Eerder maakte de brandweer bekend dat de woning van de eigenaar van het fruitbedrijf gespaard is gebleven.

De veiligheidsregio Zeeland bepaalde aan het begin van de nacht dat de luchtkwaliteit dusdanig achteruit was gegaan dat woningen in de buurt van de brand ontruimd moesten worden. Zo'n 46 woningen werden ontruimd. De bewoners werden in twee hotels opgevangen. Vier mensen zijn behandeld omdat ze rook hadden ingeademd.

De gemeente heeft aangekondigd dat ze vanaf 7.30 uur beginnen met het schoonmaken van de openbare ruimten. Ook heeft de gemeente op de website zeelandveilig.nl een instructie gezet hoe bewoners hun eigen omgeving kunnen schoonmaken. Hiervoor wordt vrijdagochtend ook een informatiepunt geopend.