Golden State Warriors krijgen koekje van eigen deeg

De Golden State Warriors zijn dit seizoen met afstand de sterkste ploeg in de NBA. De ploeg draait op een rotatie van extreem goede schutters en de ploeg scoort bijna automatisch ruim boven de honderd punten per wedstrijd. Uit tegen de Denver Nuggets kregen de Warriors afgelopen nacht een koekje van eigen deeg. Denver evenaarde een NBA record met 24 gemaakte driepunters en won met 132-110.

Golden State trad gehavend aan tegen de ploeg uit Denver. Klay Thompson, Shaun Livingston, Zaza Pachulia en David West misten om diverse redenen de wedstrijd. Denver begon overdonderend en leidde na één helft met 79-54. De ploeg had op dat moment al zestien driepunters gemaakt.

In de tweede helft wisten de Warriors terug te komen tot acht punten, maar in het vierde kwart liep Denver weer ver uit en wist de wedstrijd ruim te winnen.

Nikola Jokic, de jonge center van Denver, bewees andermaal zijn grote waarde. De Serviër kwam tot 17 punten, 21 rebounds en 12 assists. Zes spelers van de Nuggets haalden de dubbele cijfers, aangevoerd door de de jonge Spanjaard Juan Hernangomez, die 27 punten maakte. Hernangomez heeft een broer, Willy, die voor de New York Knicks speelt. De Hernangomez broertjes worden al vergeleken met de broertjes Gasol, maar veel verder dan dat ze allen uit Spanje komen gaat die vergelijking niet.

Kevin Durant kwam bij Golden State tot zijn gebruikelijke 25 punten. Stephen Curry schoot slechts één van zijn elf driepunters raak en bleef op elf punten steken.

Denver eindigde met 24 gemaakte driepunters, een evenaring van het record dat de Houston Rockets eerder dit seizoen vestigden. De Nuggets hadden hier echter maar 40 schotpogingen voor nodig.

Voor de Warriors was het de negende nederlaag van het seizoen, evenveel wedstrijden als ze vorig seizoen in totaal verloren. De eerste plaats in de Western Conference houden ze wel ruim in handen. Als de huidige stand ongewijzigd blijft zullen de Warriors en de Nuggets elkaar in de eerste ronde van de play-offs treffen.

Nuggets-Warriors highlights. Bron: YouTube.

De naaste concurrent van Golden State, de San Antonio Spurs, won uit van de Indiana Pacers, 106-110. Het was de 42e overwinning voor San Antonio, waardoor ze nu al zeker meer overwinningen dan nederlagen hebben dit seizoen. Het is al het twintigste jaar op rij dat de Spurs een winning record hebben, geen team in de geschiedenis van de NBA had zoveel succesvolle seizoenen op rij.

Kawhi Leonard was zoals zo vaak de beste speler voor San Antonio. Hij scoorde 32 punten en wist ook viermaal een tegenstander de bal te ontfutselen.

De Washington Wizards boekten een ruime zege op de bezoekende Oklahoma City Thunder. Washington won met 120-98. De basis voor de overwinning werd gelegd in een periode van tien minuten rondom de rust. Oklahoma City miste 24 schoten op rij, waardoor Washington een voorsprong van 34 punten kon nemen. Deze kwam uiteraard niet meer in gevaar.

Zes spelers van de Wizards haalden de dubbele cijfers. Markieff Morris noteerde 23 punten, Bradley Beal kwam tot 22 en John Wall voegde 15 punten en 14 assists toe.

Bij de Thunder bleef Russell Westbrook steken op 17 punten, 4 rebounds en 4 assists. De wervelwind die Westbrook in de eerste seizoenshelft was lijkt een beetje te zijn geluwd.