WK darts: Thornton wint geestdodende gruwelpartij, ook Wade door

Het is de voorlaatste dag van de eerste ronde op het WK darts van de PDC. In Alexandra Palace in Londen worden ook woensdagavond weer vier wedstrijden gespeeld, te beginnen met een partij uit de voorronde.

Zoran Lerchbacher (AUT) - Simon Stevenson (ENG) 2-1

De Oostenrijker Zoran Lerchbacher heeft in de voorrondepartij gewonnen van de Engelse WK-debutant Simon Stevenson. Het niveau was voor een voorronde prima te pruimen en ook van spanning was wel sprake. Stevenson won de eerste set in vijf legs, waarna Lerchbacher op gelijke hoogte kwam. De ervaring gaf de doorslag en de prima finishende Oostenrijker maakte het netjes af. Hij mag later op de avond tegen Robert Thornton gooien voor een plek in de tweede ronde.

Zoran Lerchbacher - Simon Stevenson (Bron: PDC)
Zoran Lerchbacher - Simon Stevenson (Bron: PDC)

Mensur Suljovic (AUT, 8) - Ron Meulenkamp (NED) 3-0

Ron Meulenkamp ligt uit het toernooi na een 3-0 nederlaag tegen Mensur Suljovic. Een meer uitgebreid verslag, inclusief de statistieken, is hier te vinden.

James Wade (ENG, 6) - Ronny Huybrechts (BEL) 3-0

James Wade heeft gemakkelijk de tweede ronde van het PDC World Darts Championship weten te bereiken. The Machine kwam in alle drie sets een leg achter tegen Ronny Huybrechts, maar wist daarna toch de stand om te buigen. In de derde set ging het bijna mis, maar door een 141-finish mag hij in de tweede ronde gaan aanleggen tegen Steve Beaton.

James Wade - Ronny Huybrechts (Bron: PDC)

Robert Thornton (ENG, 9) - Zoran Lerchbacher (AUT) 3-0

Ook Robert Thornton heeft zich voor de tweede ronde geplaatst na een schandalig slechte wedstrijd tegen qualifier Lerchbacher. Het niveau sloeg nergens op, het aantal gemiste dubbels was niet bij te houden, maar zoals alle kwellingen in het leven kwam ook dit tot een einde...goddank. Het werd 3-0 voor Thornton en het valt te hopen dat nieuwe dartskijkers al op bed liggen, want als dit de eerste wedstrijd was die je ooit gekeken hebt, kijk je nooit meer. 

Robert Thornton - Zoran Lerchbacher (Bron: PDC)
Robert Thornton - Zoran Lerchbacher (Bron: PDC)