WK Darts: Kist kan niet stunten tegen Dolan

Darter Christian Kist is er niet in geslaagd om de tweede ronde te halen van het wereldkampioenschap darts van de PDC. De als 23e geplaatste Brendan Dolan bleek met 3-1 de sterk voor The Lipstick. Dolan speelt in de volgende ronde tegen Jeffrey de Zwaan of Jelle Klaasen. 

De eerste leg is met een break voor Dolan, nadat Kist twee pijlen voor dubbel twaalf miste. De Noord-Ier haalde in de eerste set een gemiddelde van 101 en trok de set ook met 3-0 naar zich toe. Kist had in de eerste set een gemiddelde van 90.

Kist ging in set twee beter spelen en opende met een break. De Lakeside-winnaar van 2012 kende een matig jaar op de Pro Tour. Hij haalde wel de kwartfinale van de Players Championship Finals, maar verder was hij op de grote toernooien niet te vinden. Kist hield vervolgens zijn leg om daarna de tweede set in stijl te pakken met een 105-finish.

Opnieuw werd de set begonnen met een break. Via dubbel zestien sloeg Dolan toe, waarna hij met een 78-finish op 2-0 kwam. Dolan sloeg opnieuw toe en pakte de set met een 105-finish (3-0). The History Maker domineerde en kwam op 1-0 in de set vier. Kist kon niet meer doen dan bijblijven. Hij kon alleen maar bijblijven en moest toezien hoe Dolan de vierde set met 3-1, en daarmee de partij, naar zich toe trok. 

Statistieken bij Dolan - Kist. (Bron: PDC)
Statistieken bij Dolan - Kist. (Bron: PDC)