WK darts: Toptalent Cadby naar huis na fantastische partij

De vijfde dag van het WK darts bij de PDC is begonnen en gelijk kwam één van de grootste talenten in de sport in actie. De Australiër Corey Cadby, door zijn arrogante overkomen al niet bepaald geliefd, nam het in de eerste ronde op tegen de Chinese Sun Qiang, de grote publiekslieveling van vorig jaar.

Sun Qiang (CHN) - Corey Cadby (AUS) 0-2

Al vanaf de eerste pijlen was duidelijk dat dit niet de avond van Sun ging worden. Cadby, die zichzelf ook nog eens The King noemt, begon zijn WK-carrière explosief met een briljante 152-finish in de eerste leg, waarna hij in no-time over de Chinees denderde. Sun kwam in de gehele wedstrijd zelfs niet één keer op een finish te staan en met een gemiddelde van dik boven de honderd punten maakte Cadby het met speels gemak af: 2-0. Later in de avond zal hij het op gaan nemen tegen Joe Cullen, die het wel eens bijzonder moeilijk kan gaan krijgen.

Sun Qiang - Corey Cadby (Bron: PDC)
Sun Qiang - Corey Cadby (Bron: PDC)

Mervyn King (ENG, 22) - Steve West (ENG) 3-2

Mervyn King heeft zich na een grandioze comeback geplaatst voor de tweede ronde. The King - de echte, geen wannabe zoals Cadby - was in het begin geen schim van zichzelf en stond al rap met 0-2 achter tegen Steve West. Die begon vervolgens in rap tempo dubbels te missen en daar profiteerde King van. Hij vocht zich knap terug tot 2-2 en dus was een vijfde set nodig. Dat werd een chokefestijn pur sang: beide spelers leken met regelmaat niet te willen winnen, want ze gooiden de ene na de andere pijl naast de dubbels. Op 4-4 werd het alleen maar erger: tig dubbels gingen er niet in, tot King de leg plotseling afmaakte. Hij pakte vervolgens ook de laatste leg en sleepte zo een zwaarbevochten zege uit het vuur.

Mervyn King - Steve West (Bron: PDC)
Mervyn King - Steve West (Bron: PDC)


Adrian Lewis (ENG, 5) - Magnus Caris (SWE) 3-0

Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis is de jacht op zijn derde titel begonnen met een duidelijke zege op de Zweedse veteraan Magnus Caris. Soepel ging het niet altijd voor Jackpot, die het met name in de tweede set even goed lastig had. Caris maakte zijn kansen echter vaker niet dan wel af en zo kon de prima scorende Lewis zich langs de 'oude' Zweed spelen: 3-0. 

Adrian Lewis - Magnus Caris (Bron: PDC)
Adrian Lewis - Magnus Caris (Bron: PDC)

Joe Cullen (ENG, 28) - Corey Cadby (AUS) 3-1

Voor Corey Cadby, hét talent in de dartswereld, zit zijn eerste WK er weer op. De Australiër speelde een weergaloze partij tegen Joe Cullen, maar de Engelsman was zelfs nóg beter. Met meerdere grotemannenfinishes werden de eerste twee sets onderling verdeeld, waarna de gemiddelden nog eens de lucht in schoten. Op een gegeven moment stonden beide spelers zelfs op een gemiddelde van meer dan 108 punten per beurt, zelfs voor een WK-finale een ongekend hoog niveau. Cadby zakte echter wat in, terwijl Cullen ongelooflijk goed bleef gooien. Hij leek de Australiër er dan eindelijk mee te breken, waarna Cullen de wedstrijd op slot gooide.

Joe Cullen - Corey Cadby (Bron: PDC)
Joe Cullen - Corey Cadby (Bron: PDC)