WK darts: 'Chuck' Norris schakelt sirtakidanser uit, Taylor simpel door

De eerste ronde van het WK darts bij de PDC gaat zondagavond weer verder met vier wedstrijden, allemaal live te zien op RTL7. Jermaine Wattimena komt namens Nederland in actie, maar de avond begon weer met een voorrondepartij.

John Bowles (ENG) - David Platt (AUS) 0-2

De avond begon met de voorrondepartij tussen David Platt en John Bowles, de man die het Gary Anderson ooit verschrikkelijk moeilijk maakte. Het werd best een aardig potje, voor zo'n voorrondepartij dan. Beide sets hadden vijf legs nodig om tot een winnaar te komen, waarna Platt het in de tweede set met een prachtige 156-finish afmaakte: 0-2. Platt mag het later op de avond opnemen tegen Phil Taylor.

John Bowles - David Platt (Bron: PDC)
John Bowles - David Platt (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR, 24) - Jermaine Wattimena (NED) 3-1

De volgende Nederlander ligt uit het toernooi. Jermaine Wattimena was geen moment opgewassen tegen de Noord-Ier Daryl Gurney. Superchin stond uitstekend te gooien en had in no-time de eerste twee sets binnen, waarin Wattimena in totaal één leg won. Voor de Nederlander begon het plotseling te lopen en hij won zowaar vier legs op rij, maar in de vierde set was het toch weer Gurney die op stoom kwam. Het uitgooien van 40 op tops kostte de nodige moeite, maar lukte wel: 3-1.

Daryl Gurney - Jermaine Wattimena (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Jermaine Wattimena (Bron: PDC)

Alan Norris (ENG, 21) - John Michael (GRE) 3-2

De Griek Yannis Michail, beter bekend als John Michael, heeft zich niet geplaatst voor de tweede ronde. De man met de meest ongeïnspireerde bijnaam van allemaal schakelde hem uit: Alan Chuck Norris. Michael kwam de sirtaki dansend het podium op en danste uit de startblokken met een simpele setwinst. De tweede set was spannender, maar ging weer naar de Griek. Het werd een flinke zenuwenpartij, maar Norris kwam beter in zijn spel en pakte de volgende twee spannende sets. Michael liet in de slotset de nodige kansen liggen en Norris profiteerde door de laatste set met 3-1 af te maken.

Alan Norris - John Michael (Bron: PDC)
Alan Norris - John Michael (Bron: PDC)

Phil Taylor (ENG, 4) - David Platt (AUS) 3-0

Phil Taylor is de jacht op zijn zeventiende wereldtitel probleemloos begonnen. De Engelsman rekende met speels gemak af met David Platt, de qualifier van de eerste wedstrijd van de avond. Taylor stond op hoog niveau te scoren, liet Platt per ongeluk twee legs winnen, maar maakte het met 3-0 en een gemiddelde van boven de honderd netjes af. 

Phil Taylor - David Platt (Bron: PDC)
Phil Taylor - David Platt (Bron: PDC)