Mourinho in problemen na aanklacht FA

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) heeft José Mourinho aangeklaagd naar aanleiding van zijn gedrag in de wedstrijd van Manchester United tegen West Ham United.

Mourinho schopte langs de zijlijn een flesje weg, omdat hij het niet eens was met een beslissing van scheidsrechter Jonathan Moss. Die had net Paul Pogba een gele kaart gegeven voor een schwalbe. Moss tolereerde het gedrag van Mourinho niet en hij stuurde de Portugees naar de tribune.

De Football Association meldt via de officiële website dat het Mourinho heeft aangeklaagd voor 'onbehoorlijk gedrag'. Hij heeft tot donderdag 19:00 uur de tijd om te reageren. Een maand geleden werd Mourinho tegen Burnley ook weggestuurd en toen kreeg hij één wedstrijd schorsing en een boete van ruim 9.000 euro.

Vanaf de tribune zag de 53-jarige coach hoe zijn elftal er niet in slaagde om West Ham te verslaan: 1-1. Voor de vierde keer op rij wist United voor eigen publiek geen competitiewedstrijd te winnen. Na dertien speelronden staan The Mancunians daardoor slechts zesde in de Engelse competitie.