FBI neemt geen stappen tegen Brad Pitt

De Amerikaanse landelijke recherchedienst FBI neemt geen verdere stappen in de zaak rond Brad Pitt. De acteur kwam in opspraak omdat hij fysiek geweld zou hebben gebruikt tegen één van zijn kinderen in het privévliegtuig van het gezin Jolie-Pitt.

De FBI bracht dinsdag een verklaring uit. "Als antwoord op de beschuldigingen die zijn geuit over een incident tijdens een vlucht binnen de speciale luchtvaartwetgeving van de Verenigde Staten, met aan boord meneer Brad Pitt en zijn kinderen; de FBI heeft de omstandigheden bekeken en gaat niet over tot verder onderzoek. Er zijn geen aanklachten ingediend in deze zaak", aldus het statement, dat onder andere The Wrap in handen kreeg.

De vermeende mishandeling zou aanleiding geweest zijn voor de scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie. De actrice vroeg die eind september aan. Hun oudste zoon Maddox (15) zou het tijdens een ruzie tussen de echtelieden hebben opgenomen voor zijn moeder, waarna Brad hem zou hebben vastgegrepen of geslagen. Eerder deze maand staakte de kinderbescherming in Los Angeles al haar onderzoek in de zaak.

FBI neemt geen stappen tegen Brad Pitt
FBI neemt geen stappen tegen Brad Pitt (Foto: BuzzE)