Stockmann over meningsverschil Caldas: "Beste keeper moet keepen"

Hockeybondscoach Max Caldas maakte dinsdag bekend Jaap Stockmann niet op te roepen voor Oranje. De geboren Argentijn gaf aan dat hij de doelman nog wel had willen oproepen, maar dat Stockmann voorwaarden had verbonden aan een langer verblijf bij Oranje. Caldas koos ervoor niet in te gaan op die voorwaarden, omdat de selectie voor het Nederlands elftal geen ruimte biedt voor het stellen van voorwaarden door individuele spelers.

De Bloemendaalkeeper en 140-voudig international gaat zelf iets dieper in op die door hem gestelde voorwaarden. "De afgelopen toernooien is het zo geweest dat Max de geselecteerde keepers om en om heeft laten keepen. Ik heb aangegeven dat ik daar een ander idee over heb."

Stockmann is heel helder in hoe hij zou willen dat het eraan toegaat bij Oranje. "Ik ben van mening dat de beste keeper moet keepen. Of ik dat nou ben, of iemand anders. Max denkt daar anders over. Dat is de reden dat ik me op dit moment niet beschikbaar stel."

Stockmann vervolgt: "Max en ik hebben het een paar keer over deze situatie gehad. Dat waren overigens hele respectvolle gesprekken. Wat dat betreft zijn er ook helemaal no hard feelings naar elkaar. We verschillen van mening, maar hij is de bondscoach en hij heeft het recht een andere keuze te maken dan ik zou willen."

Op de vraag of de 32-jarige keeper nog vier jaar, tot en met de Spelen van Tokyo, had gewild en gekund, antwoordt hij volmondig ja. "Ik voel dat ik elke dag nog beter kan worden en word. Met ontzettend veel plezier sta ik bij Bloemendaal onder de lat en ik heb ongelooflijk veel plezier in het hockey. Ik kan zeker vier jaar door bij Oranje. Maar op dit moment, met deze verschillen van mening met de bondscoach, stel ik me niet beschikbaar."