Noppert stunt tegen Suljovic op Grand Slam of Darts

Danny Noppert en Raymond van Barneveld zijn de Grand Slam of Darts begonnen met een overwinning. Noppert stuntte door Mensur Suljovic te verslaan en Van Barneveld wist eenvoudig af te rekenen met Nathan Aspinall. 

De Grand Slam of Darts is het toernooi met darters van de PDC en BDO. De PDC heeft toernooiwinnaars en verliezend finalisten van de grote toernooien van de afgelopen jaren. Daarnaast was er een kwalificatietoernooi. Bij de BDO was de top vier van de ranking zeker van een plek, aangevuld met de winnaars van de grote BDO-toernooien. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Michael van Gerwen, nadat hij Phil Taylor met 16-13 verslagen had. 

Noppert had zich geplaatst voor de Grand Slam via de BDO-ranking. Suljovic had zich gekwalificeerd als runner-up van het EK. Noppert maakte zijn debuut op een TV-toernooi en stond goed te gooien. Bij een 3-2 voorsprong pakte hij een eerste break. Suljovic gooide nog wel 104 uit de break ongedaan te maken. In de volgende leg maakte Noppert een einde aan de partij door 78 uit te gooien. Hij won met 5-3. 

Van Barneveld had een eenvoudige middag tegen Aspinall, de runner-up van het junioren WK in 2015. Het werd 5-1. De Hagenaar had een gemiddelde van 110 en Aspinall kwam niet verder dan 97. Zondag zal Van Barneveld in de tweede groepswedstrijd aantreden tegen Noppert en Aspinall zal spelen tegen Suljovic. De twee beste darters van iedere groep gaan door naar de knockoutfase. 

Vanavond komen nog twee Nederlanders in actie. Michael van Gerwen zal aantreden tegen BDO-grootheid Martin Adams en Benito van de Pas zal het mogen opnemen tegen Chris Dobey. 

Uitslagen Grand Slam of Darts - Speelronde I - Groepen B, C, F en G
Gerwyn Price 4-5 Dimitri Van den Bergh (B)
Robert Thornton 5-3 Scott Waites (B)
Simon Whitlock 5-1 Ted Evetts (C)
Peter Wright 5-1 Jeff Smith (C) 
Mensur Suljovic 3-5 Danny Noppert (F)
Raymond van Barneveld 5-1 Nathan Aspinall (F)
James Wade 5-3 Jamie Hughes (G)
Dave Chisnall 2-5 James Wilson (G)

Programma groepen A, D, E en H. Vanaf 20.30 uur.
Brendan Dolan v Max Hopp (A)
Alan Norris v Nathan Derry (E)
Ian White v Darren Webster (D)
Benito van de Pas v Chris Dobey (H)
Phil Taylor v Darryl Fitton (D)
Gary Anderson v Glen Durrant (E)
Michael van Gerwen v Martin Adams (A)
Adrian Lewis v Scott Mitchell (H)