FOK! Wat een weer: Wisselvallig weekend

Goeiemorgen! Hoe maakt u het? Enfin, eventjes naar het weer gaan kijken voor dit weekend. Het was gisteren over het algemeen een bewolkte dag en in het noordwesten- en noorden viel af en toe regen. Elders bleef het op een enkel spatje na meest droog. Maar saai was het wel. De zon scheen nog eventjes in het zuidoosten.

Vannacht trok er een storing over het land en heeft het overal een tijdje geregend. Komende uren klaart het dan vanuit het westen op en schijnt de zon geregeld. Droog blijft het echter niet, want er volgen nog een reeks buien. Dat kunnen best wel pittige buien zijn met kans op hagel en/of onweer. Tegen de avond lossen de meeste buien dan weer op. Behalve aan de kust daar gaan ze ook komende nacht gewoon door. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10 graden. De wind draait van noordwest naar west- tot zuidwest en neemt flink toe, aan zee tot hard. Ook landinwaarts kan er een kracht 5 te staan komen.

Morgen schijnt opnieuw af en toe de zon. De buien die nog langs de kust vielen trekken dan ook weer het land op. Toch lijkt het in het zuidoosten wel mee te vallen. Daar schijnt de meeste zon en valt slechts een lokale bui. De maxima zakken al iets met 8 of 9 graden.

De komende week is het behoorlijk fris met een temperatuur die nog maar net 6 graden haalt. Wel is het overwegend droog, maar bewolkt.

Overigens is het niet alleen hier wisselvallig. Een depressie voor de kust van Portugal bracht ook veel regen in de Algarve. Toevallig zit onze collega qltel daar nu, dus hij moest het ook maar binnen gezellig maken. Hij maakte echter nog wel foto's en die volgen nog. 

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:41
Zon onder: 17:05
Zonkracht: 2 / 1

Sneeuw in Noorwegen. (Foto: Leif Samuelsen)
Leif Samuelsen maakte deze winterse foto vanuit Noorwegen. In Noorwegen is het al flink koud aan het worden, en volgens Leif wordt er de komende dagen nog 50 centimeter verse sneeuw verwacht. Echt winter dus!

 
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1530 Op Sint Felix Quade Saterdach vind een grote stormvloed plaats, waarbij de eilanden Noord-Beveland en Sint Philipsland onder water verdwijnen.
1605 Het buskruitverraad vindt plaats. Hierdoor is 5 november nog steeds een feestdag voor de Engelsen. Dit onder de naam 'Guy Fakes'Day. In de film V for Vendetta wordt verwezen naar deze gebeurtenis.
1688 Stadhouder Willem III landt in het Engelse Brixham, waarmee de Glorious Revolution begon en Willem koning van Engeland wordt.
1990 In Geneve wordt de wetenschappelijke conferentie over het broeikaseffect, waaraan experts uit 120 landen hebben deelgenomen, afgesloten.
2004 De Amerikaans-Nederlandse zanger, danser en acteur Donald Jones overlijdt.