Basketbalploegen uitgeschakeld op WK 3x3

De Nederlandse mannen zijn op het WK 3x3-basketbal uitgeschakeld in de kwartfinales. De als vijfde geplaatste ploeg, bestaande uit Jesper Jobse, Gregory Pinas, Bas Rozendaal en Sjoerd van Vilsteren, was in het Chinese Guangzhou niet opgewassen tegen Servië.

Nederland begon nog prima en pakte een 2-0 voorsprong, maar al snel werd het gelijk en niet veel later stond de mondiale nummer één met 4-7 voor. Halverwege liet Rozendaal een prachtige dunk zien om Nederland op 5-10 te brengen, maar een stormloop aan scores bracht de stand plotseling op 5-17. Met nog ruim twee minuten op de klok maakte Marko Savic het af: 22-10 en aangezien het bereiken van 21 punten de winst oplevert was het gedaan met Nederland.

De vrouwen spelen om 08.30 uur Nederlandse tijd hun kwartfinale, die hieronder live te zien zal zijn.

Livestream WK 3x3-basketbal (Bron: YouTube)

Update 09.00 uur

Ook de Nederlandse dames liggen uit het toernooi. Tsjechië bleek in de kwartfinale verrassend een maat te groot voor Jacobine Klerx, Sonja Kuijt, Lisa van den Adel en Charlotte van Kleef. Het ging in het begin nog gelijk op, maar halverwege de tien minuten durende wedstrijd nam Tsjechië de leiding. Een prachtig schot van Kuijt bracht Nederland terug tot 9-10, maar met twee minuten te gaan was het verschil al vier punten. Nog een schitterend 'tweetje' van Kuijt - driepunters zijn er niet in het 3x3-basketbal - gaf Nederland weer even hoop, maar het mocht niet baten. De Tsjechische dames wonnen met 11-16.