Verrassingsaanval op Gigi Hadid was protest

Vitalii Sediuk heeft tekst en uitleg gegeven waarom hij topmodel Gigi Hadid (21) donderdag heeft aangevallen na een modeshow in Milaan. De Oekraïense grappenmaker greep Gigi op een onbewaakt ogenblik op straat bij haar middel en tilde haar op, waarna zij erin slaagde zich los te worstelen.

In een verklaring aan The Hollywood Reporter legt Vitalii zijn motieven uit. "Hoewel ik van mening ben dat Gigi Hadid prachtig is, hebben zij en haar vriendin Kendall Jenner niets van doen met haute couture. Ik moedig de mode-industrie aan om echte talenten op de catwalk en de covers van Vogue te zetten in plaats van leuke meiden van Instagram met een goed netwerk", zegt Sediuk.

"Zie het maar als een manifest of een protest. Dit is ook een waarschuwing voor Anna Wintour, die van Vogue een tabloid heeft gemaakt door de Kardashians en soortelijke beroemdheden op de cover van het zo gewaardeerde magazine te zetten." Op de beschuldigingen dat zijn stunt niets anders een aanval op een vrouw, antwoordt hij: "Doe niet zo dramatisch".

Gigi Hadid reageert op Twitter op het incident. "Ik had alle recht om mezelf te verdedigen. Hoe durft die idioot zomaar iemand op te tillen." Ze besluit haar tweet humoristisch en met een vuist-emoji. "Hard rennen, dat kan hij wel."

Verrassingsaanval op Gigi Hadid was protest
Verrassingsaanval op Gigi Hadid was protest (Foto: BuzzE)