Anne Hathaway is nog niet klaar met Catwoman

Anne Hathaway wil nog een keer Catwoman spelen. Dat gaf de actrice aan in een interview tijdens het Toronto Film Festival.

Hathaway was in 2012 te zien in The Dark Knight Rises, het slotstuk van Christopher Nolans Dark Knight Trilogy. Hoewel haar personage in deze realistische benadering van de Batman-wereld niet daadwerkelijk Catwoman werd genoemd, had haar Selina Kyle wel enkele hints naar de comic-oorsprong van de meesterdief en wordt haar vertolking wel degelijk beschouwd als Catwoman.

DC Comics is na de Dark Knight-films echter begonnen met een nieuwe serie films in een nieuwe continuïteit. Als gevolg daarvan zijn personages uit de Nolan films, zoals Bruce Wayne/Batman en James Gordon, opnieuw gecast. Hathaway zou echter alsnog de rol willen spelen. "Ik vond dat personage geweldig en ik had zo'n plezier om haar te spelen," aldus Hathaway. "Ik weet niet of het zou kunnen, want het Chris Nolan deel van het Batman-verhaal is afgesloten en dat is waartoe ik behoor, maar ik vind het DC Universe geweldig en zou graag nog een keer langskomen."

Of er überhaupt op korte termijn een nieuwe Catwoman te zien zal zijn is niet bekend; Ben Affleck is in de voorbereidende fase van zijn eigen Batman-film en heeft tot nu toe alleen bekend gemaakt dat Deathstroke, gespeeld door Joe Manganiello, een tegenspeler van de Dark Knight zal zijn. Wel is er een jonge versie van Selina Kyle te zien in de tv-serie Gotham, gespeeld door Camren Bicondova. Deze serie begint volgende week in de VS aan het derde seizoen.

Het is niet bekend wanneer Ben Afflecks film zal verschijnen of wat de titel ervan is.

Anne Hathaway als Selina Kyle/Catwoman
Anne Hathaway als Selina Kyle/Catwoman