Gaisah pakt brons bij verspringen in Amsterdam

Ignisious Gaisah heeft de eerste Nederlandse medaille op het EK atletiek in Amsterdam gepakt. De verspringer laat eens te meer zien dat hij goed is op kampioenschappen met een mooie bronzen plak. Het goud ging naar de Brit Greg Rutherford, het zilver naar de Zweed Michel Torneaus.

Het leek een moeilijk verhaal voor de in Ghana geboren Nederlander. Hij had zich niet gekwalificeerd en was het hele seizoen nauwelijks in vorm. Op het allerlaatst werd hij toch nog aangewezen om deel te nemen na enige vorm te tonen. Ook zijn eerste twee pogingen waren niet al te sterk en zo leek het alsof hij naar huis kon na de derde poging. Op dat moment was Torneus de leider met 8.21 en Radek Juska sprong in de tweede poging naar 7.93. De derde sprong van Gaisah ging in 7.82, waardoor hij toch nog even mee mocht blijven doen. Dit betaalde zich uit, nadat hij in de vijfde poging ook 7.93 er uit wist te persen. Juska kwam niet verder dan de tweede sprong van Gaisah (7.82) en kon dus het brons vergeten. Rutherford pakte het goud in de vijfde poging met 8.25. In de laatste ronde waren er geen wisselingen meer.

De limiet was er niet voor Gaisah, die nog altijd moet vrezen dat hij niet naar Rio mag. De afstand van 8.15 is nodig voor deelname, De Nederlandse Ghanees heeft nog een paar dagen om dit te bewerkstelligen.